426 x bekeken

Huizinga: subsidie WKO niet nodig

Voor de opslag van warmte of koude (WKO) is geen subsidie nodig. Dat zei milieuminister Tineke Huizinga vandaag in een debat met de Tweede Kamer.

Volgens haar kan de techniek, die ook in de tuinbouw wordt toegepast, zonder steun rendabel zijn. Eerder kwam een werkgroep tot de conclusie dat de toepassing van WKO toeneemt als vergunningsprocedures worden vereenvoudigd en de bekendheid bij marktpartijen toeneemt. Huizinga heeft daarom het initiatief genomen tot een samenwerkingsprogramma, waarbij naast diverse ministeries, VNG en IPO ook de Kas als Energiebron is betrokken.

Laatstgenoemde organisatie pleit voor extra onderzoek naar de combinatie van WKO met andere technieken, zoals regenwaterinfiltratie in dezelfde bodemlaag. Provincies staan dergelijke combinaties nog niet toe, waardoor de ontwikkeling van de opslag van warmte en koude wordt beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.