408 x bekeken 14 reacties

Geen Ouwehand en bekende Nederlanders op lijst PvdD

Esther Ouwehand verlaat de Tweede Kamer. Zij komt niet voor op de vanochtend gepresenteerde concept-kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren.

Achter partijleider Marianne Thieme staat het Groningse Statenlid Anja Hazekamp. Derde op de conceptlijst staat bioloog Frank Wassenberg. Verder draagt de partij onder meer filosoof en bioloog Bram van Liere (vierde) en natuurkundige Luuk Folkerts (vijfde) voor. Op 25 april wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld tijdens een ledencongres.

Naast het ontbreken van Ouwehand is het opvallend dat de Partij voor de Dieren vooralsnog geen bekende Nederlanders als lijstduwers heeft gekandideerd. Bij de vorige verkiezingen speelden zij een belangrijke rol.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kani Baal

  Vreemd dat boeren zo tegen een kleine partij zijn. Volgens mij kunnen zij zich beter keren tegen hun eigen vertegenwoordigers.....wat doen die nou werkelijk voor goeds voor hen ??

 • no-profile-image

  Klaas

  'Fijn dat een partij voor de inhoud gaat ipv om bekendheid. Daarin is ze gelukkig "ten halve gekeerd". Wie gaan wat van Nederland maken? De schreeuwlelijkerds die alles "knettergek" vinden of de mensen die dossierkennis hebben? Vast weer Glossy Glimmer Glittertje zodat er nog vele prachtige drachtige geiten zullen sterven onder de totale heidense bende aan de top zoals het CDA...ja inderdaad onder aanvoering van Wilders...klopt!

 • no-profile-image

  geen boer

  'k weet het niet Koetje. Ik meen ook wel begrepen te hebben dat juist Ouwehand zowel in de Kamer als bij de leden veel krediet heeft opgebouwd. Dit niet naar de zin van hun politbureau kennelijk.

 • no-profile-image

  geen boer

  Hommeles in de tent. Heb het al meerdere malen hier gezegd; wolf in schaapskleren. De ware aard van de junta komt even bovendrijven: http://www.telegraaf.nl/binnenland/6527861/___Thieme_duldt_geen_tegenspraak___.html?p=3,1 Ouwehand houdt stijf de kaken op elkaar want die wil geen nachtelijk bezoek van een paar Volkertjes....

 • no-profile-image

  jan

  Staat volkert vd g er ook bij ,binnenkort ook weer vrij

 • no-profile-image

  Beter ten halve gekeert

  De geronselde bekende Nederlanders hebben hun verstand inmiddels terug gevonden. Youp van 't Hek kreeg later ook spijt van zijn ambassadeurschap bij Varkens in Nood.

 • no-profile-image

  biggenfokkertje

  Het gerucht gaat, dat de club van mierachtigen achter deze actie zit.
  Esther was n.l. een echte MIEREN N**KER

 • no-profile-image

  Han

  @Klaas. Wie garandeert dat deze lijst gaat voor >inhoudwetenschappelijk, onderlegd zijn. Het is meer inzicht en onderlinge verbanden zien. Aan dit laatste ontbreekt het doorgaans bij de SPECIALISTEN.

 • no-profile-image

  gert

  ook chloorkippen ??

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Mooi Melkveehouder, lees dan het verhaal van Henk van der Pol en trek je conclusie. Hoe lang duurt het nog voor boeren wakker worden? Verbazingwekkend dat zoiets zo lang moet duren. En Han, lees jij het ook maar eens goed, dan zul je ook snappen (hoop ik) dat er helemaal geen milieuprobleem is.

 • no-profile-image

  Wim

  Het ziet ernaar uit dat die Ouwehand gewipt is uit de partij. Des te beter, hoe meer onenigheid binnen die partij, des te eerder we van ze verlost zijn!

 • no-profile-image

  Leen

  Na het Oostvaardersplassen debacle zullen ze niet veel kandidaten meer nodig hebben. Daar kwam de ware aard naar boven. Plucheziek volk.

 • no-profile-image

  koetje

  Thieme staat duidelijk op een voetstuk bij de pvdd-leden,men zoekt een zondebok om het Ovpl-debacle te camoufleren terwijl Marianne net zo veel of nog meer blaam treft,zij is ook mee geweest op het werkbezoek aldaar.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Gisteravond was Marianneke bij Pauw en Witteman. Het viel me op dat haar hele betoog wat "opgehangen" aan wetenschappers. Dezelfde "wetenschappers" die er voor gezorgd hebben dat Lucia de B. op verdachtmakingen en "onderbouwingen deskundigenrapporten van wetenschappers" 6.5 jaar onschuldig heeft moeten brommen. En ook hier trapten rechtsgeleerden met ogen open in. Het wordt hoog tijd dat genuanceerder wordt omgesprongen met de geopperde kennis van borstkloppende "wetenschappers en hun volgelingen. Dat ze niet alle wijsheid in pacht hebben weten we als landbouw al lang, maar om hier nog langer de rekening voor te willen betalen, daar pas ik voor.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.