Redactieblog

2 reacties

Flexibiliteit bij vaccinatie-regeling Q-koorts

Bedrijven met melkgeiten en melkschapen die hun dieren vorig najaar hebben gevaccineerd tegen Q-koorts hoeven hun vee dit jaar niet voor 1 juni te laten enten.

Dat meldt het ministerie van landbouw. “De bedrijven moeten wel kunnen aantonen dat de dieren in het najaar zijn gevaccineerd, omdat vaccinatie toen nog niet in het I&R-syteem werd opgenomen”, aldus een woordvoerder.

Volgens de Q-koortsregelgeving moeten alle melkschapen- en geitenbedrijven voor 1 juni 2010 zijn gevaccineerd. Het vaccin Coxevac heeft een bescherming van een jaar. Dieren die vorig jaar november gevaccineerd zijn, moeten dit jaar opnieuw in november worden ingeënt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Alles moest voor 1-6 gevaccineerd zijn.
  Dat is bij ons dus gebeurd gisteren. De overheid zal bang zijn wat dat dadelijk met de melktesten gaat doen. En terecht. Verburg, ik hoop dat je heel hard op je gezicht gaat!! En Coutinho erbij!!

 • no-profile-image

  dierenvriend

  onnodig geitenbedrijven geruimd .....zal Verburg haar fouten toegeven ??? het zal mij eens benieuwen ......die mooie gezonde drachtige geiten zijn ze kwijt en de boeren zullen hun beesten missen ,wat heeft zij deze boeren aangedaan .

Of registreer je om te kunnen reageren.