Redactieblog

FPG: boer moet landmanager worden

Boeren moeten omvormen tot landmanagers.

Dat vindt de Federatie Particulier Grondbezit (FPG), met het oog op het toekomstige Europese landbouwbeleid. Een agrariër moet niet alleen primair voedsel produceren, maar zal als de toekomstige landmanager voedselproductie combineren met met allerhande maatschappelijke functies als natuur- en landschapsbeheer, waterberging en prodcutie van duurzame energie.

De FPG vindt dat investeringen in het landelijk gebied van cruciaal belang zijn. De organisatie denkt dan vooral aan investeringen in de markt, kennis , ontwikkeling en opleiding. De investeringen moeten bijdragen aan duurzaamheid van de agrarische sector, voedselveiligheid en voedselzekerheid. "Een integraal Europees landbouwbeleid is hierbij noodzakelijk om Europa’s landmanager te ondersteunen, net als een gezamenlijke aanpak tussen agrarische en maatschappelijke organisaties", aldus FPG.

Of registreer je om te kunnen reageren.