12 reacties

Bijval voor kritiek Veerman op CDA

Tweede Kamerlid Joop Atsma deelt de kritiek van voormalig landbouwminister en partijgenoot Cees Veerman op het concept-verkiezingsprogramma van het CDA.

Beide christendemocraten vinden dat te weinig wordt benadrukt dat grootschalige landbouw ook duurzaam kan zijn.

Deze week zei Veerman met enige verbijstering de plannen van het CDA te hebben gelezen. "Als je duurzaamheid in technische aspecten vat, zoals stank en geluid: wel, dat soort zaken kan vaak beter in grotere eenheden worden opgelost", aldus de partijprominent. Volgens Veerman stelt het programma ten onrechte dat kleinschaligheid duurzamer is dan grootschaligheid.

Atsma zegt die opvatting te delen. "Het is minder zwart-wit dan velen denken. Grote bedrijven kunnen buitengewoon duurzaam, efficiënt en diervriendelijk zijn, net zo goed als dat kleine bedrijven dat niet kunnen zijn." Het Kamerlid, zevende op de voorlopige kandidatenlijst voor de verkiezingen van 9 juni, hoopt dat het verkiezingsprogramma op dit punt nog wordt geamendeerd.

Ook CDA-Kamerlid Ger Koopmans vindt dat grootschalig niet per definitie onduurzaam is. Hij wijst er echter op dat die nuance wel degelijk in het programma is verwerkt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  Het is het CDA allang niet meer om de boeren begonnen
  Die paar boeren stemmen, tenminsten dat hoop ik dat ze nu echt eens anders gaan stemmen.
  We hebben het bij ons in de gemeente gezien, daar lopen ze ook achter de plublieke opinie aan en laten de boeren in hun hemd staan.
  Stem op een partij die wel de sector een warm hart toe wenst

 • no-profile-image

  H.Holterman

  Het is heel frustrerend om te lezen wat een stel "intellectuele"CDAers in een paar weken aan onzalige voornemens en doelstellingen in een conceptverkie-
  zingsprogramma hebben beschreven.
  Terugdringen van ondernemers die veehouderij als een economische bezigheid zien en de functionele waterschappen, die een voorbeeld zijn voor het buitenland, samenvoegen(opheffen) met de meest discutabele overheidslaag die we in nederland kennen.

 • no-profile-image

  Koeienboer

  Begrijp me goed, Prof. Veerman weet drommels goed wat hij zegt en zeker niet zonder dekundigheid. Maar let op, er wordt met dubbele tong gesproken. Eens verliet hij de gesprekstafel toen ik hem persóónlijk, onder vier ogen, enige vragen stelde over mede door hem opgesteld beleid m.b.t. de positie van landbouwbedrijven in het kader van ruimte voor de rivier. Een pond boter op z'n hoofd. Hij voelde zich betrapt en verdween voortijdig, met de staart tussen de benen.
  En tot slot, het CDA is lang niet meer wat het was, in belangrijke mate groot geworden door de agrarische stem, maar de betrouwbaarheid is in omgekeerd evenredige mate afgenomen. We willen toch geen kabinet "Zwalkenbende IV" ?

 • no-profile-image

  Gerrit

  Waarom plaats iedereen hier toch altijd onder een schuilnaam????!!?! Ben je bang dat je met de rug aangekeken wordt wanneer je je eigen mening uit??? tsss. zoow 1990!! We leven in een vrij land mensen. Dus gebruik a u b je eigen naam. Wel zo persoonlijk!!
  ps....Tja de cda is idd niet super meer...Maar geef is aan op welke partij je wel moet stemmen dan?! Ze beloven allemaal gouden bergen nu.... Ik denk dat de sgp het helemaal niet zo gek doet. Maarja dat klinkt niet hip om dat te zeggen....Nouja dan maar niet. maar das mijn mening!!

  Groeten en laten we hopen op het beste met z'n allen......Immers een politiek als in Italie, dus dat een landbouwminister echt strijd voor de landbouw....zal wel een droom blijven.....Jemig wanneer beseft men is in Den Haag hoeveel banen de landbouw oplevert............

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Jos, ga je verstand gebruiken. Als deze man boer is, ben ik de paus. Hij ZEGT steeds op de eerste plaats boer te zijn, maar hij DOET iets heel anders. Dat concept werkt blijkbaar goed, veel boeren trappen er in; hij is tenslotte één van ons (denken ze). Ondertussen gaat hij gewoon door met zijn dubbele agenda. Word in Godsnaam wakker!!!

 • no-profile-image

  leon coenders

  Gerrit heeft gelijk. Wat schieten we er mee op om annoniem ons als agrarier zo negatief te uiten. Ik schaam me onderhand voor mijn collega's. Als we ons mooie beroep recht willen doen dan gaan we de positieve dingen belichten en zo beinvloeden we heel langzaam de pers, de politiek en de burger. Let wel we zijn in de minderheid, maar we zijn wel heel belangrijk. Dus we moeten er hard aan trekken. Kom op ons imago verbeteren begint met de kleine dingen.

 • no-profile-image

  cor

  Wég met het immorele CDA!

 • no-profile-image

  truus

  En nog stemmen al die boeren op het cda
  want ja ..... dat hoort zo!!

 • no-profile-image

  stemt

  beste truus, kom een met een stemadvies waar een boer het minst slecht bij toebedeeld wordt? Jij bent kennelijk erg goed op de hoogte. tenminste je geeft aan waar we niet op moeten stemmen.. . SGP wellicht?

 • no-profile-image

  truus

  Beste mensen hier,
  Het heeft helemaal geen zin meer om op een bestaande partij in dit land te stemmen.
  Ze beloven van alles ,maar komen niks na.
  Wat ik nog veel belangrijker vind is dat boeren zelf eens na moeten gaan denken wat ze willen.
  Boeren zijn het nooit met elkaar eens.
  Of voor lto of tegen!! ddb hetzelfde!!
  Als boeren het in hun eigen sector al niet kunnen wat verwacht men dan van een politieke partij??

 • no-profile-image

  jos

  boer Cees Veerman heeft wel makkelijk praten, als je zelf al bij de grotere hoort, maar hij heeft er dan blijkbaar toch nog een bijbaantje bij nodig bij de natuurmonumenten om zijn eigen zaakje overeind te houden.En het is toch ook zo dat de grote mannen elkaar niet bijten Gr jos

 • no-profile-image

  kani Baal

  Blijkbaar wil het kwartje maar niet vallen.De mening van Astma is niet van belang maar de mening van de burgers in dit land.De maatschappij geeft het speelveld aan. Hopelijk niet meer het CDA. We hebben inmiddels elders op de fora onderhand wel gelezen waar dat toe heeft geleid.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.