Redactieblog

218 x bekeken

Agriterra kampt met financieringstekort

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt 1,15 miljoen euro beschikbaar voor ondersteuning van 49 agrarische projecten in ontwikkelingslanden.

De steun loopt via Agriterra. De agrarische ontwikkelingsorganisatie Agriterra heeft een financieringstekort. Er is nauwelijks geld beschikbaar om boerenorganisaties en hun projecten te steunen. Via verschillende kanalen probeert Agriterra geld binnen te halen om te voorkomen dat boerenorganisaties in ontwikkelingslanden noodgedwongen moeten worden opgeheven.

Voor 2011 en 2012 heeft het ministerie de intentie om 12,5 miljoen euro per jaar via Agriterra te besteden. Agriterra ziet dit als erkenning voor de succesvolle uitvoering van het Boeren tegen Armoede programma.

In totaal werkt Agriterra met 125 organisaties, waarvan een groot deel ondersteund wordt via andere sponsoren. Agriterra gaat ervan uit dat voor de periode 2009-2015 ongeveer 340 miljoen euro nodig is, gezien de vraag van landbouworganisaties uit ontwikkelingslanden. De organisatie houdt er rekening mee dat ze door de crisis flink minder te besteden heeft. Het beleid wordt hierop aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.