Redactieblog

386 x bekeken

AID verbaliseert drie veetransporteurs

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft bij drie veetransporteurs op de A27 overtredingen geconstateerd.

In totaal werden vier veeetransporten gecontroleerd. Een Ierse kalvertransporteur kreeg proces-verbaal omdat ongeveer honderd van de vierhonderd dieren in de vrachtwagen onvoldoende stahoogte hadden. De vervoerder kreeg tevens proces-verbaal omdat de vrachtwagen met 4,14 meter hoger was dan de maximaal toegelaten hoogte van 4 meter in Nederland. De Ier werd eerder dit jaar ook beboet omdat er dieren klem stonden en omdat de vrachtwagen te hoog was.

Een Belgische vervoerder kreeg proces-verbaal omdat hij de vrachtwagen niet had gereinigd en ontsmet na het afleveren van runderen in Nederland. Een vervoerder van vierhonderd schapen met bestemming België kreeg een boete omdat ongeveer veertig dieren onvoldoende stahoogte hadden en omdat de vrachtwagen met 4,10 meter eveneens te hoog was. De dieren zijn overgebracht naar een verzamelplaats en overgeladen op een andere vrachtwagen, waarna het transport opnieuw werd gecertificeerd voor export.

Of registreer je om te kunnen reageren.