Redactieblog

1 reactie

"Waterschappen volledig verantwoordelijk voor waterbeheersing"

Waterschappen moeten in zijn geheel verantwoordelijk worden voor de kustverdediging.

Dat zegt de Algemene Waterschapspartij. De partij vindt het plan om de waterschappen onder te brengen bij de provincies niet goed. “Het waterschap heeft de veiligheid tegen het water als primaire zorg.”

De Algemene Waterschapspartij stelt voor dat de waterschappen de financiering van de kustverdediging, het hoogwaterbeschermingsprogramma, op zich zullen nemen. “De waterschappen zijn al verantwoordelijk voor de uitvoering ervan, maar moeten steeds om het geld bedelen in Den Haag. Dat kunnen ze ook zelf financieren”, aldus de partij. De Waterschapspartij verwacht dat het dan ook goedkoper kan omdat de waterschappen kritischer naar de uitvoering zullen kijken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet van Noort

    Ik denk dat Waterschappen te veel geld onder zich houden. Waarom kan er nu ineens 500 miljoen euro per jaar vrijwillig bezuinigd worden? Enkel omdat de Waterschappen bang zijn dat de provincie hun taken over gaat nemen!
    Laat de Waterschappen meer ageren tegen Rijkswaterstaat omdat er nog steeds geen zandvangende strekdammen mogen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.