Redactieblog

6 reacties

Vrijwel hele veestapel wordt geruimd in Siebengewald

Op een melkgeitenbedrijf in Siebengewald worden morgen 3.645 geiten geruimd.

Dat meldt de Voedsel- en Warenautoriteit. Op het bedrijf is Q-koorts vastgesteld. In totaal zijn er op het bedrijf 3.900 dieren aanwezig. Het aflammerseizoen was op het bedrijf nog niet begonnen. Het Limburgse bedrijf is het 77e bedrijf in Nederland waar drachtige dieren geruimd worden in verband met Q-koorts.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dierenvriend

  mag dat ruimen ongestraft doorgaan ??? geiten en schapen melkbedrijven heel veel kracht en sterkte gewenst .

 • no-profile-image

  Koeienboer

  Wanneer 7 onderzoeken niet positief zijn gebleken en uiteindelijk het 8e wél, betekent dat niet anders dan dat er in dit geval sprake is geweest van "Net zo lang schieten tot er doel werd getroffen". Het is absurd dat deze CDA -mevrouw/minister deze gang van zaken toestaat en aan de ene kant decadent paradeert op haar "Glossy" en aan de andere kant ongemotiveerd de vrouwelijke "Nero" uithangt. De C van haar partij weet wie dát is geweest.
  Alle sterkte gewenst voor de met "Poten" getreden boer en boerin welke de dupe zijn geworden van óók weer de letter C van haar partij, in dit geval de "Communistische" allures.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  triest ,triest, triest , dit zinloos doden van dieren en het kapot maken van bedrijven ,in andere landen doen ze dat niet ,waarom dan hier in Nederland wel ?????

 • no-profile-image

  p

  dat word een drukke dag voor de loop jongens van de rivm dan zullen ze vannacht al wel hun overral aan gaan doen anders word het zeker nacht werk mee die lange draai die ze hebben.
  of zou verburg en klink komen helpen ?
  het kan nog niet op . weer zoveel geiten weg voor niks !!!!!!!!

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Een drukte van jewelste ,vandaag op de Beekheuvel in Siebengewald, meer dan 60 auto's van divers pluimage stonden langs de weg geparkeerd. Diepladers met verrijkers de hele plaats vol met containerwagens, het leek wel kermis.
  Kan dit niet anders geregeld worden??
  De regelgevers hadden het bedrijf overgenomen en leeg gehaald, de eigenaar blijkt met familie alleen achter.
  Jan en Sandra , veel sterkte en vertrouw op elkaar.

 • no-profile-image

  Johan

  Dit bedrijf heeft al minstens 7 onderzoeken op de Q-koorts gehad die negatief waren, nu een positiefve uitslag, dat betekent dat er waarschijnlijk maar één van de 4000 geiten besmet is met Q-koorts, anders was het wel eerder boven water gekomen.
  Er worden dus bijna 4000 gezonde, mooie drachtige dieren gedood.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.