Redactieblog

333 x bekeken

Vrijspraak in zaak 'onverzekerd' landbouwvoertuig

Het gerechtshof in Amsterdam heeft een 33-jarige ondernemer uit Zuidoostbeemster vrijgesproken van het niet afsluiten van een geldige WA-verzekering voor zijn voertuig.

Dat meldt Anker en Anker advocaten. Op 10 januari 2008 oordeelde hetzelfde hof dat het voertuig, een vrachtwagen die omgebouwd was tot landbouwvoertuig, niet juist verzekerd was, omdat het voertuig harder kon rijden dan 25 kilometer per uur. Het voertuig werd toen verbeurd verklaard.

De betrokken ondernemer, Simon Doets, ging in cassatie, waarbij de Hoge Raad in september 2009 de beslissing van het gerechtshof vernietigt. Volgens de Hoge Raad zijn bezitters van voertuigen verzekerd, ook al voldoet het voertuig formeel niet aan de eisen die in de polis staan vermeld.

Het Gerechtshof heeft de zaak nu opnieuw behandeld, waarbij de betrokken ondernemer geheel is vrijgesproken. Het voertuig is teruggegeven aan de ondernemer. De familie Doets overweegt een schadeclaim in te dienen bij de gemeente, waarvan de politie het voertuig in 2006 in beslag heeft genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.