463 x bekeken 3 reacties

Veel CDA’ers met landbouwprofiel willen blijven

CDA’ers Ad Koppejan, Ger Koopmans en Henk Jan Ormel willen na verkiezingen terugkeren in de Tweede Kamer.

Ook Ernst Cramer (Christenunie) en Lutz Jacobi (PvdA) hebben zich opnieuw kandidaat gesteld, zo blijkt uit een rondgang langs verschillende fracties. Volgens Koppejan, die het afgelopen jaar de strijd binnen zijn partij tegen het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder verloor, is het aanwijzen van voldoende kandidaten met een agrarisch profiel 'een belangrijk aandachtspunt' voor het CDA. Hij noemt het vertrek van collega Annie Schreijer-Pierik 'een verlies'.

Eerder was al bekend geworden dat ook christendemocraat Joop Atsma een nieuwe termijn ambieert, evenals VVD’er Janneke Snijder en Marianne Thieme (PvdD). Naast Schreijer-Pierik (CDA) doen Bas van der Vlies (SGP) en Harm Evert Waalkens (PvdA) dat niet. Gerda Verburg (CDA) wil opnieuw landbouwminister worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend Otten

  Veel veehouders willen overleven.
  Dit heeft niets met uw stemgedrag te maken. Kamerleden komen kamerleden gaan Maar boeren die hun melk verkopen via www.milkmarketingplan.com kunnen blijven bestaan. DE BOER DIE VERSTANDIG BESLIST HEEFT OP HET EIND VAN DE RIT MEER IN DE KIST DAN DE IDEALIST DIE BOOT EN TREIN MIST.

 • no-profile-image

  MIS POES

  DAT ZIJN DAN DE ENIGE CDA ERS DIE WAT VERDIENEN IN DE LAND BOUW
  WEER EEN VARKENSBOER MINDER IN BRABAND

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Door het CDA gesteunde natura 2000 beleid wordt de landbouw in Nederland langzaam maar zeker de nek omgedraait, knappe woordvoerder die dat aan de potentiële kiezer weet uit te leggen

Of registreer je om te kunnen reageren.