Redactieblog

557 x bekeken 26 reacties

Ruiming Zegveld toch afgerond

De ruiming van geiten op het bedrijf van William van der Burg in Zegveld is donderdag toch afgerond.

De familie Van der Burg legde de ruiming van drachtige geiten stil, nadat ze een brief van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) kregen waarin stond dat het bedrijf vrij was van Q-koorts. "We hebben de ruiming uiteindelijk toch door laten gaan, omdat verzetten tegen overheidsingrijpen er alleen toe leidt dat de Mobiele Eenheid komt en dat het ruimen vervolgens toch voortgezet wordt", vertelt Renzo van der Burg. "We proberen nu via de media de druk op het beleid op te bouwen en Den Haag ervan te overtuigen dat dit beleid zinloos is. We hopen dat het iets oplevert, zodat dit beleid van ruimen van gezonde geiten stopt", aldus Van der Burg. Drie filmploegen van onder andere RTL Nieuws en SBS 6 kwamen naar het bedrijf om opnames te maken.

In totaal zijn op het bedrijf 249 geiten geruimd op het bedrijf dat Van der Burg twee jaar geleden is opgestart.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  katja

  Godgeklaagd wat een demissionair CDA-kabinet zich allemaal aanmatigd. Hoog tijd dat die door de kiezers keihard worden afgestraft!

 • no-profile-image

  ikgeloof steedsmeer

  LTO wat ben je stil. LTO waar ben je nou? LTO ik hoor maar niks. LTO kom eens op gang. LTO doe er wat aan. Die instanties pissen allemaal op 1 pot, en de boer en zijn geitjes zijn de dupe. Sterkte William!

 • no-profile-image

  gert

  Balkenende is het ook niet eens met de commissie Davids,Verburg ontkent ook alles,de leugen regeert

 • no-profile-image

  Henk van der Pol

  In Den Haag liegen ze zich allemaal een slag in de rondte. Wij kunnen daar ook nog wel een boekje over opendoen. Kotsmisselijk word je van dat volk. Met fatsoenlijk bestuur heeft dit helemaal niets meer te maken.

 • no-profile-image

  sjaak trekhaak

  ik woon er vlak bij. die jongen is net twee jaar begonnen met 1200 geiten. en nu worden ze afgemaakt. hij stond gewoon te huilen bij het voerhek. tijdens het ruimen kwam die brief dat er helemaal geen q koorts was toen zette hij het stil. maar later gingen ze gewoon weer verder

 • no-profile-image

  katja

  Weg met het CDA. Te beginnen in Huppel!

 • no-profile-image

  keutelboer

  Triest wat er is gebeurt en nog kan gaan gebeuren . Maar men zal verder moeten . Met tractoren op straat valt niets meer te winnen , dat is te laat . Het schoppen tegen LTO helpt schijnbaar ook niet . Neem dan afschijt van die klup . Het geld wat je daarvan overhoud in een gezamelijke pot . Begin als geitenhouders een rechtzaak tegen LNV . Er is ook een klup varkensboeren die dat gedaan hebben bij de vergoeding van fok verbod tijdens de varkenspest . Zij hebben dit gewonnen en hebben later bij betaald gekregen . Vraag advies bij NVV . Zij zullen wel weten wie deze varkensboeren waren en of welke advocaat de zaak behartigde . Houd er rekening mee dat dit een lange weg kan worden . Ik zou proberen uit te zoeken wat de werkelijke schade is en deze van de staat proberen te vorderen .

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Soms schaam ik mij om de besluiten die door LNV in uitvoer gebracht worden,dat is zeker in dit geval.

 • no-profile-image

  P.C. Zeguers

  Een beleid dat zinloos is; duizenden arme dieren voor niets afgemaakt!!!
  Dát zijn nu de normen en waarden waar het CDA de mond vol van heeft!
  "De beste maatstaf voor beschaving bij een volk en mens is hoe zij de dieren beschouwen en behandelen!"

 • no-profile-image

  Geitenboer

  Foutje: de GD moet dit melden aan de VWA.

 • no-profile-image

  boerin

  Broer van Gerda Verburg: "Gerda Verburg? Nee, die ken ik niet"

 • no-profile-image

  gert

  Afgerond ,wel netjes geformuleerd

 • no-profile-image

  william

  ik zit net op rtv utrecht te kijken maar gerda staat gewoon glashard te liegen dat het om een verouderde uitslag ging! ik heb hier de laatste uitslag negatief en zij zegt doodleuk dat dat een oude uitslag is. ze wil binnenkort bij me langs komen zegt ze, dan mag ze mij eerst zeggen wat haar geheime missie is met dit wanbeleid en waarom iedereen in den haag tegen me liegt.

 • no-profile-image

  gert

  Te gek voor woorden

 • no-profile-image

  AGH

  Nou nou Ze mogen niet meer doen dan de Kamer toestaat en daar zit je eigen pvvd toch ook bij.

 • no-profile-image

  lianne van der veeken

  gerda houd je maar bezig om een fatsoenlijk beleid te maken voor de getroffen geotenhouders. je denkt alleen aan je eigen portemonne.

 • no-profile-image

  william

  Tja er is hier en daar denk ik ook wel wat te lang achterover geleund. Maar we moeten niet vergeten dat het ministerie van volksgezondheid zich nu voor het eerst met ons gaat bemoeien en ik denk dat dat de reden is dat niks lijkt te lukken. Bovendien is de groep gewoon te klein om snel een vuist te kunnen maken.
  ik blijf alle media aangrijpen om het verhaal vanuit de sector te belichten omdat ik vind dat de publieke opinie beinvloed moet worden. Uiteindelijk heeft de media en de stemmer de macht dat moeten we niet vergeten. Ook wil ik een grondig onderzoek naar hoe ik aan q-koorts kom en wat hierin de rol van de enting kan zijn geweest want we moeten zo snel mogelijk van die belachelijke status 'besmet' af met ons gezonde bedrijf!!!!
  jongens blijf allemaal op een verstandige manier om je heen schoppen ik denk dat we daarmee het verst komen. Laat iedereen maar weten dat dit beleid echt gebaseerd is op politieke belangen en niet de volksgezondheid dient. Wat ik van mensen buiten de sector proef is dat ze gewoon geloven dat dit beleid werkt en dat is wel het ergste!!!!

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Ja ik zag vanochtend al berichten hierover. Het is schandalig wat er gebeurt. Schan-da-lig! Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat niet de geiten maar de boeren worden geruimd. Minister Verburg! mocht u dit lezen, uw eigen broer is boer! Is hij nog trots op u? Vandaag geiten, morgen koeien, het zal mij en vele anderen niets verbazen! Dit móet u toch iets doen! Of bent u, net als anderen bij de Haagsche overheid, zelf het slachtoffer geworden van een ander soort Q-koorts, een koorts die de hersenen aantast, afkorting van "Quick-kill-at-all-costs" koorts?

 • no-profile-image

  dierenvriend

  een Cristelijke partij het C.D.A.??? waarom verliezen zij zetels ??? waarom troosten Verburg en Klink dan Balkenende??? zijn zij niet de oorzaak van deze ellende ??? zo ga je niet met mensen en dieren om . Geiten houders heel veel kracht en sterkte .

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Hoe komt het dat je nog steeds niet snapt waarom LTO dit niet aan de grote klok hangt, geitenhoudster?

 • no-profile-image

  geitenboer

  inderdaad is de lto opvallend stil die sukkels hadden de geitenboeren moeten helpen en met elkaar het moeten aandurven om wel indivduele testen te gaan nemen bij bedrijven waar de kapwaarde oploopt schandalig vind ik het dat men de kapwaardes niet elke keer te horen krijgt maar wel simpel kan opvragen bij de gd.
  schandalig dat de geitenhouders nooit een fatsoenselijke brief gehad hebben over het aanvoerverbod en fokverbod
  terwijl rond een besmet bedrijf duizendenbrieven worden gestuurd postzegels op gerda ?
  klink probeert de overgebleven entstof van de mexgriep te verkopen op marktplaats mischien kan hij ze ruilen voor entstof tegen de q koorts wat een afgrijselijk beleid !
  al doden ze alle geiten in nl blijft er evengoed q koorts bestaan omdat simpel weg iedereen met een kuchje er nu op wordt onderzocht maakt niet uit wanneer en hoe je het opgelopen heb en vergeet ook niet dat je het mischien al jaren bij je draag.
  kan iemand mijn vertellenwat het kost als
  je welgaan onderzoeken per dier per appart melkmonster ? en dan de rekening opsturen naar het lto.
  als de lnv dat niet wil zallen de boerenorganisatie dat maar moeten doen als ze teminste ballen hebben !
  dus iedereen massaal de gd bellen vragen om de kapwaardes . bij verhoging elke verse geit laten onderzoeken en redden wat er te redden valt laten we heel eerlijk wezen dit is leven elke dag met angst en beven geitenmelken voor william is het te laat ens wens hem veel sterkte en wijsheid laat niet je leven vergallen door dat volk in den haag zet hem op !

 • no-profile-image

  Geitenboer

  Op zich heb je een goed verhaal, Geitenboer uit Noord Holland, maar het zou wel wat prettiger lezen als je Hoofdletters en leestekens zou gebruiken.
  Op zich is het individueel testen van geiten helemaal geen verkeerd idee, maar wanneer daar een positieve geit uitkomt, is de GD verplicht dit aan de GD te melden en word je alsnog geruimd!!
  Ben het met je eens dat LTO veel te weinig cncreets det. Wij als geitenboer en lid van LTO merken er niks van dat zij onze belangenorganisatie zijn. Ik vind ze ook veel te braaf. In een land als Frankrijk zou er wel anders gereageerd worden op deze belachelijke en zinloze ruimingen!
  Van de nieuwe geitenvakbond hoor ik overigens ook maar weinig! Wat doen die eigenlijk?

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Kan er een Tribunaal in het leven worden geroepen die "mensen" als Coutinho, Klink en Verburg op hun daden afrekent? Want dat is hard nodig! Onder andere deze personen zijn moordenaars, indirekt van Geitenhouders. Zij maken deze boeren ziek en nog erger.

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Wij zaten voor de ruiming al 3x RUIM onder de kapwaarde 100! (resp. 38, 1 en 0)
  Een monster van 8-9-2009 was positief bevonden, bijna een maand voordat de verplichte monitoring inging. Wie toen de opdracht heeft gegeven voor die monstername is nog steeds niet duidelijk geworden en waarom het monster werd genomen ook niet. De 20 swabmonsters uit oktober gaven 20x aan: niets aangetoond. Ik begrijp niet dat LTO zulke feiten niet aan de grote klok hangt en het is voor de landelijke pers blijkbaar ook niet interessant genoeg. We hebben het wel aangegeven bij verschillende journalisten. Het dringt blijkbaar niet door wat er speelt bij onze bedrijven, hoeveel onrecht ons wordt aangedaan!

 • no-profile-image

  Geitenboer

  In Frankrijk hadden de dode geiten al lang bij Gerda op de stoep gelegen!

 • no-profile-image

  angela

  Beste geitenboeren en sympatisanten,
  Ik weet dat we niet met zeer grote getalen zijn.
  Maar wordt het eens niet tijd dat we op een nette manier van ons laten horen.
  Misschien een idee om met onze tractoor naar Woerden te rijden en bij Verburg eens te laten zien dat we het niet langer pikken.
  Ook bij dhr. Klink [weet even niet waar die woont] ook even laten horen dat we het er niet mee eens zijn.
  Het idee van William om de media te informeren en de rest van Nederland te laten weten wat er door de regering de dieren wordt aangedaan en ze daardoor eindelijk eens weten wat er zich op 't platte land zich afspeld.
  Laat wat ven je horen , we hebben te lang onze mond gehouden.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.