Redactieblog

4 reacties

René en Marco Hendriks: Agrarisch Ondernemer 2010

René en Marco Hendriks, orchideeënkwekers in Monster, zijn vanmiddag uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer 2010.

Uit handen van de juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR) ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

De orchideeënkwekers, die met Optiflor hun eigen merk orchideeën in de markt hebben gezet reageerden blij. Stralend namen ze de prijs in ontvangst. "We wisten dat we goede kandidaten waren. We gaven onszelf wel iets meer kans dan 20 procent omdat we bij de laatste vijf zaten. Maar als je dan vanmiddag alle filmpjes van de andere bedrijven ziet, dan ga je toch een beetje twijfelen. De anderen hebben ook hele mooie bedrijven en zijn ook echt ondernemers", reageert Marco Hendriks. De medewerkers van het bedrijf hadden al speciaal t-shirts laten maken met daarop in gouden letters 'Agrarisch Ondernemers van het jaar'. Die werden in allerijl bij de winnaars om de schouders gehangen.

Grote afwezige was landbouwminister Gerda Verburg. Zij zou de prijs uitreiken, maar kon vanwege een debat in de Tweede Kamer over antibioticagebruik in de pluimveehouderij niet aanwezig zijn. Via een videoboodschap sprak Verburg de ondernemers toch toe. "Ik ben heel trots op deze agrarisch ondernemers. De agrarische sector heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug, mede door de economische crisis. Dit heeft sommige bedrijven heel diep geraakt. Bedrijven die ondanks de crisis kansen zien en die weten te benutten zijn echte ondernemers. Dat is tegelijkertijd de kracht van de Nederlandse ondernemers", aldus Verburg. Ze prees de genomineerden niet alleen voor de productiemethode en ontwikkeling van de nieuwe producten, maar ook voor de zorg en aandacht voor de afzetkansen van de producten.

Juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen roemde de genomineerden voor de nieuwe invalshoeken die zij met hun bedrijf hebben gekozen. "De bedrijven zijn vernieuwend en gericht op de toekomst, terwijl ze ook nu al goede prestaties hebben neer gezet. De bedrijven zijn marktgericht, draaien economisch goed en doen dit ook nog eens maatschappelijk verantwoord."

JURYRAPPORT
Inspirerende werkgevers

De neven René en Marco Hendriks uit Monster zijn toonaangevende ondernemers in de sierteelt. Zij hebben een absolute toppositie bereikt in het orchideesegment. Zij gaan voor een breed assortiment Phalaenopsis van de allerhoogste kwaliteit.

Veel boeren en tuinders zijn er inmiddels van overtuigd: de klant is koning. René en Marco laten zich al jaren leiden door deze overtuiging. Kwaliteit, service, logistiek en exclusiviteit zijn kernwoorden uit de missie van deze ondernemers.

De neven zijn geen eenlingen. Zij werken intensief samen met andere kwekers en kunnen daardoor een breed pakket potphalaenopsis leveren aan honderden exporteurs en duizenden tuincentra in heel Europa. De hoge productkwaliteit wordt alom geprezen in de sierteelt; de planten van Hendriks staan in paleizen en toprestaurants.

De wijze waarop met personeel wordt omgegaan, is hopelijk inspirerend voor de agrarische sector. Medewerkers worden hier gezien als bedrijfskapitaal. Zij krijgen verantwoordelijkheid en kunnen zich in hun werk ontwikkelen. Dat leidt ertoe dat mensen graag bij René en Marco werken.

Bekijk het bedrijfsprofiel van René en Marco Hendriks

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ines van Marrewijk, Groen Agro Control

  Mooi zo'n bevestiging op een perfecte bedrijfsvoering. Wij zijn trots dat zo'n bedrijf een goede relatie van ons is.

 • no-profile-image

  peter van der knaap

  LTO Vastgoed feliciteert René en Marco Hendriks en alle medewerkers van Optiflor met het behalen van dit succes!!

 • no-profile-image

  w.vanmaanen

  Gefeliceteerd, heel goed en veel succes voor de toekomst.``.......```

 • no-profile-image

  Jan -Trees

  Proficiat geweldig.

Of registreer je om te kunnen reageren.