173 x bekeken 4 reacties

Ook water en ruimtelijke ordening taboe voor kabinet

De nieuwe regels voor ruimtelijke ordening, de wijziging van de Waterwet en een eventuele aanpassing van de waterschapsbelastingen worden op de lange baan geschoven.

De Tweede Kamer wil niet dat het demissionaire kabinet Balkenende hierover besluiten neemt.

Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerde lijst met zogenoemde controversiële onderwerpen. De dossiers die hierop staan vermeld, blijven in de la liggen tot na de formatie van een nieuw kabinet, zeer waarschijnlijk pas na het zomerreces. De lijst is tot stand gekomen in de verschillende vakcommissies van de Tweede Kamer; volgende week wordt hier plenair over gestemd.

Eerder was al bekend geworden dat landbouwminister Gerda Verburg zich voorlopig niet mag bemoeien met onder meer het pachtbeleid, de multifunctionele landbouw en de tarieven van de Voedsel en Waren Autoriteit. Debatten en hoorzittingen die over deze onderwerpen waren gepland, zijn geschrapt. Wel mag zij verder met de bestrijding van Q-koorts, het mestbeleid een aantal aanvullende maatregelen in het kader van Natura 2000.

Volgende week bepaalt ook de Eerste Kamer welke onderwerpen die daar ter tafel liggen, controversieel zijn. Ter sprake komen onder meer de Crisis- en herstelwet en het plan voor een verbod op de pelsdierhouderij. Een afgelopen dinsdag gepland debat hierover, ging op het laatste moment niet door; de senatoren hadden meer tijd nodig om zich voor te bereiden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  z.l.t.o. geen pelsdieren.kunnen ze niets aan verdienen. wel aan mega stallen.
  kan de rest mooi een natuur reservaat
  worden.met boeren op klompen.

 • no-profile-image

  gert

  Weer een License to Kill,dan nog de mestwet en nog eventjes Natura 2000,de afbraak van het platteland is in volle gang,ook de boeren worden geruimd

 • no-profile-image

  jan

  De Hedwigpolder is niet de laatste,de vernietiging van het platteland is in vollegang met Natura 2000 gaat ook door ,veel boeren hebben toch weer CDA gestemd,wordt gezien als een goedkeuring van deze plannen in Den Haag

 • no-profile-image

  dierenvriend

  `de enige oplossing tegen de Q koorts bestrijding is de mensen INENTEN ,als Verburg en Klink verder gaan met het doodmaken van dieren en het kapotmaken van de boeren bedrijven kunnen ze beter opstappen ,zij weten ook dat alle dieren de Q koorts bacterie bij zich kunnen dragen ,waarom dan doorgaan ??? hoezo C.D.A.zetels verloren ???

Of registreer je om te kunnen reageren.