Redactieblog

336 x bekeken 6 reacties

Onderzoek naar Q-koorts bij zwangeren

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) begint in Gelderland en Noord-Brabant een groot onderzoek naar de risico's van Q-koorts voor zwangere vrouwen.

Uit het onderzoek moet blijken of het zinvol is zwangere vrouwen in risicogebieden standaard te testen op de ziekte. De gevolgen van de ziekte voor het ongeboren kind zijn nog niet bekend. Uit kleinschalig onderzoek in Noord-Brabant blijkt dat kinderen van zwangere q-koortspatiënten gezond zijn geboren. Zwangere vrouwen hebben zelf vaak geen last van de besmetting.

Het onderzoek vindt plaats onder vierduizend vrouwen die tussen de 12 en 32 weken zwanger zijn. Zij worden benaderd via hun verloskundige.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  en uit de buurt van kinderboerderijen, daar is de kans op besmetting vele malen groter dan in de buurt van een boerderij. bij welke boerderij kom je nu zo makkelijk bij de dieren als bij de kinderboerderij??

 • no-profile-image

  william

  mischien moeten we ook een beetje wennen aan het idee dat we niet het eeuwige leven hebben............... ik bedoel als het nu zin heeft om geiten dood te maken nou ja dan kun je me mischien overhalen. Maar in dit geval is het gewoon eerst de maatschappij in de stress jagen en vervolgens vals gerust stellen. goed zo overheid wat een daadkracht hebben jullie getoont!!!!
  KLOOTZAKKEN

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Als je weer alleen de zwangeren onderzoekt in de "risico gebieden" is het toch eigenlijk weer een onvolledig onderzoek. Als je meteen mensen in heel NL onderzoekt heb je toch veel meer vergelijkings materiaal, of zie ik het nou verkeert?

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  De bijwerkingen kunnen nogal ernstig zijn

 • no-profile-image

  dierenvriend

  en waar moet je heen als uw eigen huisdier ,kat of vogels ,rat ,hamster,muizen ,hond of een ander dier misschien Q koorts heeft ??? gewoon alle mensen INENTEN dat is de enige oplossing .

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Lees: zwangere mensen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.