Redactieblog

398 x bekeken 2 reacties

Nieuwe uitbraak Afrikaanse varkenspest Rusland

In Rusland is een nieuwe uitbraak van Afrikaanse Varkenspest.

Dat meldt het ministerie van rampenbestrijding van Kabardino-Balkaria. In het gebied Mayskiy, aan de zuidkant van Rusland bij de grens met Georgië, is quarantaine ingesteld. Het virus is aangetroffen op een bedrijf in het gebied. Vier varkens zijn aan het virus bezweken. In het zuiden van Rusland komt Afrikaanse varkenspest inmiddels sinds twee jaar voor. Vorig jaar dook het virus opeens in het noorden van Rusland op.

De wereldvoedselorganisatie FAO heeft Iran, Turkije en andere landen in centraal Azië gewaarschuwd voor het virus. Hoewel er in deze landen weinig varkenshouderij is, zijn er veel wilde zwijnen waardoor het virus wel kan verspreiden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Bert

    Wilde varkens kennen geen grenzen. hoe lang zal het duren eer het in Europa is en dan in NL.waar wild varken op goed voetje staat met iedereen die geen veehouder is.

  • no-profile-image

    Jeroen

    Varkenspest? Wow, het staat er echt. Benieuwd hoe snel de varkenslobby er voor zorgt dat het de Mayskiy Pest heet ;-).

Of registreer je om te kunnen reageren.