Redactieblog

284 x bekeken 2 reacties

Glossy Gerda

Ja,ja, dat is andere koek van Gerda. Ze pronkt uitdagend op een Glossy tijdschrift. Minister Verburg gooide er 400.000 euro tegenaan om zo op de keukentafel te belanden.

Het ziet er werkelijk schitterend uit. Glimmend en glanzend wordt het verhaal van het Ministerie van LNV gebracht. Inhoudelijk licht verteerbaar voedsel. En allemaal positief. Boeren, natuur en voeding, alles komt er goed vanaf. Dat lees je nergens meer. Minister Verburg zorgt ervoor dat het leesvoer smakelijk wordt opgediend. En dan mag het wel een paar centen kosten toch?

De vraag is natuurlijk of het wel het juiste moment is. De minister is bij de boeren niet zo geliefd. De natuurmensen vinden haar ook niet geweldig. Om maar niet te spreken van de groepen dierenvrienden, ook wel dierenmaffia genoemd. Die vindt dat ze veel te slap opereert. Trouwens dat vinden alle belangengroepen.

Heeft demissionaire Gerda gedacht: "Er wordt niet vaak positief over mij geschreven, dan doe ik het zelf maar? Of heeft ze het 75 jarig bestaan van LNV aangegrepen om een nog eens uit de doeken te doen hoe belangrijk de sector en het ministerie is? Is het een krampachtige poging om het ministerie te behouden, nu er sommige dreigen te sneuvelen?

Niemand kan weten wat de ziel van Gerda beroert. Dat staat niet in de glossy. Dus verdwijnt dit blad binnen de kortste keren in de prullenbak. Bij mij als boer blijft hangen:"Had deze 400.000 euro niet beter besteed kunnen worden?" Een glossy tijdschrift hoort bij artistieke lieden. En niet bij een minister van landbouw. Zelfs niet als ze Gerda heet.

Eén ding is zeker. Ze gaat als Glossy Gerda de geschiedenis in.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    boer Waalkens (PvdA) heeft Gerda geinventariseerd als belanghebbende. Hij kwam op 50 % Landbouw artikelen en 50 % Gerda Verburg artikelen. Werkt verkoop van je artikel >landbouwbeleid< op deze wijze? Of moet het artikel Gerda onder de aandacht worden gebracht, ze Werkzoekende.

  • no-profile-image

    Gert

    U laat een verstandiger geluid horen dan de mensen van het Agrarisch Dagblad. Die vinden dat de Tweede kamer fout zit. Daarmee vertolken ze niet de mening van de boeren. Gelukkig staat u noch met beide benen op de grond. Ik ben het vaak met u oneens, maar deze keer dus niet. Zo'n glossy Gerda past niet in een tijd dat boeren vaak niet eens geld hebben om een glossy tijdschrift te kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.