333 x bekeken 23 reacties

'Geen grootschalig lijden in Oostvaardersplassen'

In de Oostvaardersplassen is geen sprake van grootschalig lijden van dieren.

Dat stelt Staatsbosbeheer. Bijvoederen vindt de dienst van landbouwminister Gerda Verburg dan ook onnodig. Sinds 1 januari zijn er in het natuurgebied bij Lelystad bijna 700 grote grazers omgekomen. Oorzaak is veelal de honger als gevolg van voedselschaarste door de koude winter.

Volgens boswachter Hans Breeveld wordt onnodig lijden zoveel mogelijk voorkomen door dieren die het niet lijken te gaan redden af te schieten. Morgen debatteert de Tweede Kamer over de kwestie van de wintersterfte. Een mogelijke uitkomst van dat overleg is dat Staatsbosbeheer de dieren moet gaan bijvoederen.

Volgens Breeveld werkt bijvoederen van de dieren echter alleen maar averechts, omdat er dan volgend jaar opnieuw moet worden ingegrepen. In sommige andere natuurgebieden werd afgelopen winter wel bijgevoerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  cor

  Bij SBB werken alleen maar jagers en gekken. Kijk maar naar de oostvaardersplassen!

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Nee he....Geverink weer hij.....ik wil met zijn reactie niet de spot drijven maar.....?

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  "Er is helemaal geen sprake van grootschalig lijden....er zijn maar 700 dieren verhongerd sinds 1 januari...." Wanneer is er dan wel sprake van grootschalig lijden?

 • no-profile-image

  Leen

  Weer een bericht uit het propagandabos van SBB.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  LTO-hater, SBB geeft de aanwezige aantallen al jarenlang veel te laag op. En dus ook het aantal dooie beesten. En dus is de ware omvang van het lijden- sorry de natuurlijke sterfte- niet te bepalen. Daarom noemen ze het geen grootschalig lijden! Maar op WWW.OOSTVAARDERSPLASSEN-STERFTE.NL is wel wat anders te zien.

 • no-profile-image

  katja

  In slaap gevallen, 'dierenvriend'? Of ben jij ook weer zo'n LNV/CDA-infiltrant?

 • no-profile-image

  boertje

  Laat als veehouder een dier op kaal land zonder bijvoedering en je heb de dierenbescherming op je dak + een boete + korting op je toeslag rechten!!
  En dan de kadavers, zijn die netjes afgevoerd? Vast niet, ze zullen wel zeggen "dat is de natuur" nou dat moet je als veehouder eens zeggen, dan teken je bijna je dood vonnis.
  Bekeuren zou ik zo zeggen en ook een fikse korting op de premie's, gelijke monniken gelijke kappen!

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de grootste DIERENBEULEN ,ik heb er geen woorden voor .welke straf krijgen zij.

 • no-profile-image

  Bor de Wolf

  Ooooohoeee weet jij wel hoe groot ons territorium is Kees ? Wij leven in roedels.......en houden niet van hekwerk.

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Als dit geen grootschalig lijden is dan weet ik niet meer wat lijden is!
  Dit soort volk heeft geen spier verstand en zeker geen gevoel!! Als we weten dat dit soort volk in de tweede kamer zit, bij natuur en milieu en de dierenbescherming zit en dat ze gesponserd door de postloterij en subsidie krijgen van de overheid. En maar uithalen naar boeren die zeer goed voor de dieren zorgen! Laat dit type volk maar verplicht heropvoeden! Maar zeker geen zorg dragen voor dieren!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Zo is dat Boer. Bij ons in de echte natuur vind je geen boom waar de schors tot twee meter hoog is afgevreten.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Verburg wil deze toestanden laten voortduren. Zij is door en door verdorven. Weg met het CDA. En kijk allen op you tube WWW.OOSTVAARDERSPLASSEN-STERFTE.NL

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Hoezo korting op premies? Helemaal geen geld meer naar die schobbejakken toe. Laat ze hun eigen hobby's gaan bekostigen.

 • no-profile-image

  Mark Jansen

  Doding van gezonde drachtige geiten, massale verhongering van dieren die opgesloten zitten, nauwelijks straffen voor mensen die dieren mishandelen. Met de bioindustrie is de overheid dieren gaan zien als een ding. Het LTO, LNV en andere organisaties met CDA mannen in de top hebben hun SS-dierenbeleid zo vorm gegeven. Het komt aan hun natuurlijke wreedheid tegemoet. Er moet bijgevoederd worden, er moet een programma komen van sterilisatie en castratie van de dieren en vooral moet er snel een ecologische verbindingszone komen naar Duitsland etc. waardoor de dieren zich kunnen verplaatsen. Anders moeten de dieren verplaatst worden in de winter. Wat het CDA ons heeft geleverd is zo bar en boos, zo onpeilbaar misselijkmakend triest en goddeloos. We staan erbij en kijken ernaar.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  met erge VORST en DROOGTE moeten de mensen voor DRINK WATER en VOER voor alle DIEREN zorgen ,watervogels,en dieren op het land .dat is een menselijke PLICHT.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Alle ware feiten op WWW.OOSTVAARDERSPLASSEN-STERFTE.NL Om met de woorden van algemeen directeur (veterinair en oud LNV-topambtenaar) Chris Kalden te spreken: "Staatsbosbeheer is niet in zijn eerste leugen gebarsten!"

 • no-profile-image

  geen boer

  aan iedereen: Nederland is geen Canada of Yellowstone. Er is geen plek voor echt ruige natuur waarin kuddes grote dieren zich vrij kunnen verplaatsen, al dan op de hielen gezeten door de wolf of wat dan ook. Wie dat op z'n stoep wil moet verhuizen, of men dat nu leuk vindt of niet. Hier is slechts plaats voor een soort grote kinderboerderijen of parken, met populaties dieren die weliswaar rondlopen, maar in feite 'gehouden' worden. Kan dat ook gebeuren binnen de wetgeving zoals die ook voor de landbouw geldt door normaal betaalde verzorgers, in plaats van een stel overbetaalde risicoloze Wageningen-malloten die met andermans centen van alles willen, maar zelf de greep nooit en te nimmer ter hand nemen.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Kijk svp op www.oostvaardersplassen-sterfte.nl voor alle info waarin de leugens van SBB weerlegt worden. En teken svp de petitie.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Over welk soort volk heb jij het eigenlijk Dierenvriend? In de Ovpl hebben we het over Staatsbosbeheer, speciaal over de Beheereenheid Flevoland, en over supernatuurvernieler en dierenbeul Frans Vera van de WUR. Maar jij veegt wel zo'n beetje alles en iedereen op een hoop. Zo werkt dat natuurlijk niet!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Edelschwein ga jij maar loof knagen in de boomtoppen, maar ik was in Serengeti, Lake Manyna, Tarangire, Ngorogoro, Selous, Chobe, Victoria Falls, Okavango, Makgadigadi Pans, Central Kalhari, Caprivi, Etosha en nog een haffel Afrikaanse wildparken, maar zulk een absolute hel als in 'Kamp Vera-Breeveld' zag ik nergens. Dit is geen natuur, dit is geen omgang met dieren en dit heeft met civilisatie niets meer van doen. Het project moet zo snel mogelijk gestopt worden, de dieren dienen fatsoenlijk opgevanggen en verzorgd te worden en de daders......? Wat te denken van een Lelystadtribunaal? Ik meld mij nu alvast als lekenrechter aan. Gratis!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Thijs, SSP en Mark, na een halve eeuw werken voor een verantwoord en humaan natuur en faunabeheer kwam in 2003 de vleesgeworden Antichrist aan de macht. In de gedaante van het tweekoppig monster Balkenende / Veerman. Wat ik sindsdien emotioneel te verduren kreeg mondt nog wel eens uit in een vernietigend essay, maar werd heden eensklaps nieuw leven ingeblazen door het intens trieste cameraverslag van onze Flevolandse vrienden. Ik WIST al jarenlang wat er daar gebeurde, maar niemand wilde luisteren en zelfs de Faunabescherming stak mij lafhartig het mes in de rug! Anders was dit vernederende massacre namelijk al veel eerder publiekelijk bekend geworden. Nu wij dus over dit beeldmateriaal beschikken is het beste wat wij kunnen doen, het zo breed mogelijk verspreiden van de boodschap. Dit alles is immers de resulte van het levensvijandige, huichelachtige en ethisch verwerpelijke CDA-beleid. Laat ons de verkommerde dieren redden. En laat het confessionalisme afzinken in de stinkende hellediepten waar het thuishoort.

 • no-profile-image

  Thijs

  Het is een groot drama, dit kan absoluut niet! Grootste vorm van dieren mishandeling. Altijd maar klagen dat de boeren niet goed omgaan met hun dieren. Nooit goed genoeg! Maar wat blijkt, het is zeer groot crimineel gedrag van dat soort mensen. Laat ze hen maar een poosje op sluiten zonder eten en drinken, zijn ze mischien nog te genezen! Schandalig!!!

 • no-profile-image

  kees

  Misschien een gek idee , maar ik hoorde laatst dat gelukkig de wolf weer bijna in nederland is. Kunnen we deze niet in dit gebied alvast loslaten. Een natuurlijke vijand voor een aantal dieren. Krijgen we een gesloten ecosysteem en prachtige natuur erbij. Alles wat zij vangen hoeven we niet af te schieten ??

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.