Redactieblog

230 x bekeken 4 reacties

Derde sterfgeval Q-koorts

Het RIVM meldt dat dit jaar een derde patiënt is overleden met Q-koorts.

De drie sterfgevallen zijn allemaal voor 2010 besmet geraakt met de bacterie. In alle gevallen was sprake van een onderliggend lijden. Het is niet bekend waar de patiënten vandaan komen.

In 2010 zijn bij het RIVM 197 patiënten met Q-koorts geregistreerd. Hiervan hebben 29 mensen de eerste ziektedag in 2010 gehad. Zeventig mensen hadden de eerste ziektedag in 2009. Mede door de media-aandacht blijken meer mensen zich te laten testen op Q-koorts. Bij vier besmettingen met Q-koorts die dit jaar aan het licht kwamen was de eerste ziektedag in 2008, in een geval was dit in 2007. Bij 93 besmettingen is de eerste ziektedag niet bekend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  in australië worden de mensen al 20 jaar ingeent tegen de q koorts, nu hier de politiek nog zover krijgen.....

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  het inenten van mensen is niet zo gemakkelijk als hier geschetst wordt. Er zitten veel bijwerkingen aan. wanneer mensen ooit al eens in aanraking zijn geweest met de q-koorts bacterie, kan de inenten een dodelijke afloop hebben. Bovendien worden alleen risicogroepen geent, nadat ze onderworpen zijn aan verschillende testen om er zeker van te zijn dat ze al eens besmet zijn geraakt. Als het allemaal zo simpel was, als hier gezegt wordt, dan was er al wel entstof hier geweest. laten we blij zijn met de entstof die er nu voor onze schapen en geiten beschikbaar komt, want dat is het enige middel om de q-koorts terug te dringen!

 • no-profile-image

  Hans marktwerking

  Q-koorts (en andere intensieve Landbouw methode) is het gevolg van intensieve veehoudersschap in relatie tot dit dicht bevolkte postzegeltje Nederland. Daarnaast spelen economische belangen in de EU, waaronder de invloed van bijvoorbeeld de mulitinational als MONSANTO een toenemende crusiale rol in de voedsel keten (toepassing van groeihormoon boviene productie van voedingsmiddelen) ( gentechgewassen Frankenstein voedsel, Roundup Ready-soja ) industrie. Zolang de overheden daar geen oog voor hebben zal de mensheid in toenemende mate ziek worden van z,n eigen expansiedrift.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  alle mensen INENTEN tegen Q koorts ,dat is de enige oplossing ,want alle huisdieren kunnen de Q koorts bacterie bij zich dragen .dieren afmaken helpt niet ,zo had er veel onrecht voorkomen kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.