Redactieblog

1 reactie

Canada gaat q-koorts onderzoeken

Canada gaat een prevalentie-onderzoek doen naar Q-koorts bij vee. 

Dat zegt Paula Menzies van de Universiteit van Guelph in Ontario. Aanleiding is het internationale symposium over Q-koorts in Breda. "In Canada hebben we een aantal kleine uitbraken van Q-koorts bij dieren gehad, maar we hebben nooit onderzocht hoeveel dieren er besmet zijn met de bacterie. Dat komt omdat dieren niet altijd klinische verschijnselen vertonen", aldus Menzies. Ze wil de bloedtest die in Nederland is ontwikkeld in Canada gaan gebruiken om deze zomer schapen en geiten te gaan testen op Q-koorts. Ook medewerkers op deze bedrijven worden getest.

De onderzoeker zegt veel te hebben geleerd op het symposium. "Nederland heeft veel pionierswerk verricht op de boerderijen en in laboratoria", aldus Menzies.

Eén reactie

  • no-profile-image

    dierenvriend

    Waarom gebruiken ze in Nederland dan deze BLOEDTEST niet bij de dieren ???? kunnen ze dan niet genoeg boerenbedrijven de nek om draaien ????

Of registreer je om te kunnen reageren.