Redactieblog

289 x bekeken

Bureau Diergeneesmiddelen bezorgd over aanbod

Het nieuwe aanbod aan diergeneesmiddelen voor de veehouderij baart zorgen.

Dat zegt Ton Kamphuis, coördinator Veterinaire Zaken en Bijwerkingen van het Bureau Diergeneesmiddelen (BD).

Jaarlijks komen er circa dertig nieuwe diergeneesmiddelen voor de veehouderij bij, terwijl eenzelfde aantal wegvalt. "Voor de veesectoren gaat het de laatste jaren vooral om meer van hetzelfde. In feite is sprake van een verschraling van het aanbod", zegt Kamphuis in Veehouder en Dierenarts.

Kamphuis voorziet dat er behoefte is aan nieuwe antibiotica om zieke dieren te behandelen. Ontwikkeling van deze middelen is echter kostbaar. "Nu er zo kritisch wordt gekeken naar het gebruik bedenken fabrikanten zich wel twee keer eer ze een nieuw antibioticum ontwikkelen."

Of registreer je om te kunnen reageren.