Redactieblog

288 x bekeken 1 reactie

België kan meer mest verwerken

De mestverwerkingscapaciteit in België is tussen juli 2008 en juli 2009 met 9 procent gestegen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van het Vlaams Coördinatiecentrum Mestverwerking (VCM). De stijging is vooral gerealiseerd bij varkensmest.

Afgelopen jaar is er in België zo’n 21,5 miljoen kilo stikstof uit dierlijke mest verwerkt. Dat is 1,8 miljoen kilo meer dan het jaar daarvoor. Vlaanderen telt 112 operationele mestverwerkingsinstallaties, waarvan 60 procent in West-Vlaanderen staat. Er zijn 97 vaste installaties in agrarisch gebied, twaalf installaties op een industrieterrein en drie mobiele installaties.

Eén reactie

  • no-profile-image

    truus

    het zou beter zou dat men dat in ons land ook zou promoten waneer men nu ziet dat de mestverwerkingcentrale in MOERDIJK niet aan de draai kan blijven omdat er geen aanbod genoeg is moet men ook niet klagen dat er een mestoverschot is

Of registreer je om te kunnen reageren.