Redactieblog

2 reacties

Vleeseten met een smaakje

De Tweede Kamer wil dat we minder vlees eten. Maar zelf willen ze hun dagelijkse stukje vlees niet missen. Gelukkig maar.

Onze nationale antivleesgodin, Marianne Thieme, probeerde het. Ze diende een motie in om een vleesloze dag in te voeren in de restaurants van de Eerste en Tweede Kamer. Die werd alleen gesteund door Groen Links en dus verworpen. Onze Kamerleden kunnen dus hun mond dagelijks blijven strelen met de smaak van een gezond stukje vlees.

Hoe hypocriet. Eerder was er een motie van Groen Links. Die vroeg de regering te bevorderen dat de Nederlanders minder vlees gaan eten. Daar stemde een meerderheid van de Tweede kamer mee in. PvdA, SP, ChristenUnie, D66 en de Partij voor de Dieren zorgden er voor dat het voorstel werd aangenomen.

Zo zijn dus onze geachte afgevaardigden in Den Haag. Ze vinden dat Nederland het zuur verdiende stukje vlees moet laten liggen, maar willen er zelf wel dagelijks van kunnen genieten. Over consequent gesproken.

Zeker is dat wij voor de gemeenteraadsverkiezingen niet op één van genoemde partijen moeten stemmen. Wij snijden dan in eigen vlees. Want al zijn het dan maar gemeenteraadsverkiezingen, de Landelijke politiek is zeer geïnteresseerd in de uitslag. En doodsbang. Het zal zeker de besluitvorming in de komende tijd beïnvloeden.

Misschien is het nu wel de tijd om massaal op een lokale partij te gaan stemmen. Dan is het een stem tegen Den Haag en voor de eigen omgeving.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    observator

    Vreemde reactie van die melkveehouder. Het is iedereen bekend dat het CDA een agrarische belangenclub is. En die laat de oren hangen naar enz???? Verburgt is (wat toevallig!) boerendochter. Veel kamerleden komen uit de landbouw... Maar hou maar stug en koppig vast aan een totaal achterhaald systeem van landbouw beoefenen en verketter maar andere ideeën. Op naar de volgende epidemie! De meest boeren latende de oren hangen naar de banken want die zijn het echte probleem en houden de boeren in een financieële wurggreep. Er zijn zat boeren die het anders willen.

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Mee eens, het CDA laat veel te vaak de oren hangen naar de links rabiate clubjes en Atsma maakt zich vooral druk over lingo, maar dat de land en tuinbouw tot op het bot toe uitgebuit wordt door de retail daar stemmen ze stilzwijgend me in

Of registreer je om te kunnen reageren.