231 x bekeken 60 reacties

Verburg wil nieuwe termijn

Gerda Verburg wil na de Tweede Kamerverkiezingen terugkeren als minister van landbouw.

Dat zei zij vanochtend tijdens een gesprek met journalisten op haar departement. Volgens Verburg is de afgelopen jaren een aantal belangrijke stappen richting verduurzaming van de sector gezet, maar zij vindt dat haar werk nog niet af is.

"Ik stel mij beschikbaar voor de kandidatenlijst", zei Verburg (CDA). "Dat betekent dat je voor alle functies in bent, niet alleen voor volksvertegenwoordiger. LNV is een prachtig departement met agenda’s die nu uitgerold worden, maar waar nog stappen in moeten worden gezet. Daar zou ik graag nog eens aan willen trekken."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Als de laatste geit geruimd is

  Je moet het zo zien, ze wil graag haar werk afmaken.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kritische Lezer, je lijkt warempel Gerard Kemkes wel. Leidt me nu alsjeblieft niet af want ik ben aan mijn nachtrust toe. En één crash per Olympische avond is wel voldoende, temeer omdat ik de Staat der Nederlanden ook nog wel even op de hak wil nemen. Zonder medailles of vlagvertoon. Hooguit de Kraaienmars! Dat houd je dus even van me tegoed.
  Welterusten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik heb het gevoel dat er de afgelopen jaren niets is gebeurd, alleen dat alles in juridische procedures verzand (o.a. natura 2000) en grote woorden als "leiderschap in verduurzaming", in tijden van crisis waarbij menigeen moet worstelen voor z'n bestaan.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Zo word je wel gedwongen om op de VVD te stemmen, want voor mij geen Verburg meer.....

 • no-profile-image

  geen boer

  precies Gerrie, je voorbeeld van het rolletje drop kwam van Bolkestein maar het is helemaal waar. Ik heb het hier al vaker gezegd; we hebben in meerderheid slechts nog met 'beroepspolitici' te maken die nooit een beroepsleven buiten de politiek/overheid/organisties dichtbij de overheid gehad hebben. Zie onze Gerda. De PVV is geen optie, Geert is op zich capabel maar omringt zich met randdebielen als Graus en Brinkman. Mocht hij gaan regeren dan komen daar ook nog allerlei baantjesjagers bij, zie eerder de LPF. VVD zo groot mogelijk lijkt de beste optie, en dan maar hopen dat in een VVD/CDA kabinet het met het CDA weer goed komt...

 • no-profile-image

  hörd

  Van mij mag Verburg doorgaan.Je moet er toch niet aan denken dat je een minister krijgt van bijv. groenlinks,waar de meeste ambtenaren van LNV op stemmen!Je kunt geen economische activiteit bedenken die ze niet onderuit proberen te halen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Zeg Hörd, volgens jou hebben we de keus tussen slecht of nog slechter. We kunnen natuurlijk ook hopen op een echt goede minister. Dan moeten we sowieso niet uitgaan van iemand die op dit moment in Den Haag zit, of daar ongezond vaak rondhangt.

 • no-profile-image

  geen boer

  jaja, Wipstaart doceert: terwijl wij begin 80er jaren onder het CDA gesel zaten, vierde men in Polen, CCCP, Tjecho-Slowakije en Georgië hun vrijheid en andere zegeningen van het systeem??? Joh, zo had ik het nog nooit bekeken! En wie netjes een andere mening formuleert moet 'zijn rechtse raaskalpraat voor zich houden'....je bent behalve wereldvreemd ook nog eens uitermate onbeschoft!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dank je Katja, maar ik kan het wel af met die muilpeerezel hoor. Het ergste vind ik de aperte leugenpraat die er in dit forum uitgebalkt wordt. Nou ja, ik zit hier lekker met een kopje rozenwaterthee in mijn linkerhand naar rechts uit mijn raam te kijken (richting Grebbeberg) en ben letterlijk vér verheven boven zulk gepeupel!

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Ik hoop dat dit ons bespaart blijft, eens en nooit weer.

 • no-profile-image

  Harry

  Laten we dat niet hopen! Zij is medeverantwoordelijk voor de huidige slechte prijzen.
  Ze kent de kenmerken van de sector niet, maar ze neemt er wel besluiten over. Een triest voorbeeld waar ze openlijk aantoont niet capabel te zijn is in haar antwoord op een vraag van de PvdD.
  Thieme:
  'Kunt u uiteenzetten in welk opzicht de zuivelsector wat u betreft verschilt van
  andere economische sectoren die te maken hebben met paradigmaverandering,
  zoals de analoge foto-industrie, die het zonder overheidssteun moeten stellen?"

  Gerda Verburg:
  "Mijn streven is dat de zuivelsector in 2023 in alle opzichten duurzaam is. Zo zal de sector in economisch opzicht duurzaam moeten zijn, maar evenzeer zal de sector
  duurzaam moeten zijn op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en milieu.
  De gewenste en noodzakelijke omslag in de zuivelsector verschilt mijns inziens
  dan ook niet wezenlijk van andere economische sectoren."
  Bron: http://www.minlnv.nl/cdlpub/servlet/CDLServlet?p_file_id=42264

 • no-profile-image

  gert

  Laat deze drinkbeker aan mij voorbij gaan

 • no-profile-image

  jan

  Dan gaat mijn stem dit keer niet naar het CDA!
  Het is te hopen dat het CDA ook in de gaten heeft dat deze minister het niet is.

  Wat mij betreft schuiven ze Atsma naar voren.

 • no-profile-image

  Han

  De boeren hebben zich moeten ischrijven bij de Kamer van Koophandel, is dit niet de voorbode van het inlijven van landbouw bij Economische zaken??
  dan kan Verburg dus nog NV >natuur en voedsel< doen. Welke Natuur in ons Cultuur landschap en Welk voedsel in onze Fastfood cultuur??
  Over >Duurzaam< gesproken, GEEN duurzame productie mogelijk zonder een kosten dekkende prijs. Geldt niet alleen voor Landbouw maar ook voor Industrie en Energie. Hopelijk komt er na de verkiezingen een CLUB die dit wil onderkennen en naar durft handelen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Han, ik weet niet hoe het in Meshovsk zit, maar in dit land hoort iedere zelfstandige ondernemer bij de KvK ingeschreven te zijn. Of zijn boeren hier alleen maar in het Stamboek geregistreerd? Jac H wat een egocentrische kulpraat. De Hedwigepolder is eigendom van een Belg en maar een paar honderd bunder groot. Ik zou willen dat daarin 75% van alle Zeeuwen woonde. Dan was de delta nog het aanzien waard. Denk liever aan alle drachtige dieren en kreperende veehouders die door Verburg vermoord worden. Kritische Lezer: voor Gerda is 'duurzaam' synoniem aan "LNV-geredigeerde verstikkingsdood". En Jan uit de NOP. Ga eens praten met Henk te Tollenbeek en stem overal op, maar niet op het CDA. Want dat syndicaat helpt de boeren om zeep. Als iedereen dus verstandig gaat stemmen, dat gaat deze zoutzure drinkbeker soepeltjes aan Drentse Gert voorbij. En zeg nou zelf: dat zou toch een fantastische start van de toekomst zijn?

 • no-profile-image

  Trek

  DAAR ZOU IK NOG GRAAG EENS AAN WILLEN TREKKEN!
  Ja, GERDA het woordje NOG is hier niet van toepassing, drie jaar lang niet gedaan wat een minister moet doen (Gerda jij was het niet alleen het hele vak K) was K………….. en K….. De LNV ambtenaren hebben gespeeld op het departement.
  HET KAN VRIEZEN EN DOOIEN, SLECHTER WORDEN KAN OOK NIET.

 • no-profile-image

  JPB

  Nou Gerda, jij mag van mij veel trekken als het maar niet meer aan de landbouw is want jij trekt de verkeerde kant op en dat vind ik niet aangenaam.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder cum suis, jullie zwetsen uit je nekharen. Er werken bij LNV veel méér confessioneel-, liberaal- of centrum rechtsstemmers dan links georiënteerden. En die gewone ambtenaren hebben uitvoerende loondiensttaken en maken geen beleid. Het allerstomste is wel die kreet over de ambtstermijnen. Braks zat jarenlang met zijn vette CDA-reet op LNV en juist daardoor worden er nu nog dagelijks boeren weggesaneerd of maken zélf in arren moede een eind aan hun leven! Hoe simplistisch kunnen sommige boeren zijn om dit, zélfs na alle gepasseerde ellende, niet te doorzien? Gelukkig Gerrie ben jij er nog om Maxim door de mand te twitteren. Probeer dat maar niet met Gerda, want alles wat dat mens aanraakt verandert in stront. Daarom wil zij ook zo dolgraag LOG's instellen! En Verbaasde Lezer. Het is idioot dat boeren niet ingeschreven hoefden te zijn, omdat bedrijven nou eenmaal centraal geregistreerd behoren te zijn. Ook dit maakte deel uit van de onterecht bevoorrechte positie van de boerenstand. Zo'n pasje hoef je jezelf overigens niet aan te laten smeren. Kwestie van goed op je eigen zaakjes letten. En dat zouden nou eigenlijk alle boeren moeten doen!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Herkauwer, jij kletst uit je nek. Ambtenaren zijn de vierde macht ,en bekend is dat op LNV de linkse kant de meerderheid heeft. Als jij werkelijk, zoals je beweert, gelieërd bent geweest als ambtenaar dan weet ook jij drommels goed dat ambtelijke rugdekking voor uitvoering van beleid noodzakelijk is. Als weerbarstige ambtenaren (tegen beter weten in) positief of negatief adviseren, dan zijn er nog maar weinig bestuurders die in deze tijd hun eigen koers durven varen waarmee ze de politieke afgrond tegemoet gaan. En dat wil geen enkele policitus of politica Dus wie bepaalt uiteindelijk het beleid? Herkauwer, als vermeend ervaringsdeskundige a.u.b niet hypocriet reageren deze stelling.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Herkauwer, natuurlijk heb je hier gelijk in, dat zo bedoelde ik dat ook te zeggen. Ook ik weet wel dat de lagere orde geen potten kan breken, maar naar de pijpen van hun meerderen moeten dansen. Het zijn nou juist die "meerderen" die de dienst uitmaken. Daarom is het vaak onterecht (hoewel deze verantwoordelijk is) de minister aan te vallen op "haar" beleid.

 • no-profile-image

  hörd

  Leugenpraat? Tot pak 'm beet 1980 stond er in het PvdA verkiezingsprogramma:
  Nationalisatie van alle landbouwgrond!
  Gelukkig dat er nog een CDA geweest is!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Jammer Hörd dat het CDA precies hetzelfde doet!

 • no-profile-image

  hörd

  De meeste LNV ambtenaren zijn links en die blijven gewoon zitten.Die bepalen het beleid

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Gerda probeert JP de exMP gewoon uit de Zeeuwse klei te rukken. En dat kan maar één kant op. Ik wortel en kom boven!

 • no-profile-image

  verbaasde

  Herkauwer, Waarom is het idioot dat boeren niet ingeschreven hoefden te zijn?
  Het enige dat ik er nu van merk is een vette rekening en stapels spam van bedrijven die je pasjes willen aansmeren.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Harry, duurzaam is het enige woord dat ze kent. Verder gaat haar vocabulaire niet. En zelfs van dat enige woord kent ze de betekenis niet.

 • no-profile-image

  boerinneke

  We hebben straks geen minister meer nodig, want alle boeren worden of zorgboer of groot manager of het land uitgejaagd. Kijk het aantal echte boeren zal zo weinig worden dat daar geen minister meer voor nodig is. Met andere woorden als de boeren verdwijnen dan zal ook ook de minister overbodig zijn.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Geen Boer, met het CDA komt het nooit goed, want het fundament is op 11 oktober 1980 door jezuitische draaikonten op een bouwvloer van huichelarij en egoisme gestort. Daar kon dus slechts een bouwval uit groeien, die uiteindelijk onze democratie om zeep zou gaan helpen. Zie wat er onder de serie 'Balkendens Grauw' is gebeurd! Beste Melkveehouder, fijn dat wij tenminste op dezelfde lijn zitten. Je moet bij LNV denken aan topambtenaren als Joustra, Kalden en tegenwoordig ook Van der Zanden. De twee eerstgenoemden waren jarenlang resp. SG en DG later SG en hebben nog altijd een stevige vinger in Gerda's pappotje. Omdat er op alle strategische posten hoge beleidsfunctionarissen zitten. Dat zou eigenlijk zo snel mogelijk parlementair moeten worden uitgezocht, want het hele ruimingsbeleid van Verburg lijkt als twee druppels water op wat er in 1997, 2001 en 2003 gebeurd is. Zulk soort ambtenaren zijn de schuld van alle ellende en niet de gewone lage ern middenkaders die alleen maar hun werk doen. Als loyaal ambtenaar, zoals ze beloofd of gezworen hebben. Wie daarin linkse krachtvelden met enige bestuurlijke politieke macht denkt te onderkennen, moet zich heel snel psychisch onder behandeling laten stellen.

 • no-profile-image

  ambtenaar

  Leuk om te lezen hoe 'wij' de gemoederen bezig houden. Onee, nu trek ik mijzelf teveel eer aan. Moet ik misschien hopen dat 'jullie' een minister van de PvDD krijgen? Iedereen blij?
  Beetje zuur en vooral vooringenomen en betweterig. Maar goed, dat kan nu weer tegen me gebruikt worden.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Deze beschuldiging is zo bizar en leugenachtig dat mijn reactie erop helemaal op drift is geslagen. Je moet dus maar kijken in het nieuwe forum 'Wim Thus 'mestprobleem moet opgelost'. Dat is ook een betere plek om jouw tendentieuze ruige mest te storten!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Da's ook helemaal fout Koetje Boe. Tenzij je van net zo'n vechtkabinet houdt als destijds met de LPF. Veel geschreeuw en alleen maar ronddwarrelde wol. Hier in Wageningen is Pechtold burgemeester geweest. Misschien wel een redelijk alternatief? Of de PvdD? Of de SGP? Jeetje, wat een keuze.

 • no-profile-image

  koetje

  Tja Wipstaartje door onvoorziene omstandigheden zoals je weet, werd de LPF een Titanic zonder kapitein en ik vind die geblondeerde racist ook maar een eng manneke.Hoe ik over de PvdD denk dat zal jou inmiddels wel duidelijk zijn.Maar zoals je al zegt er zijn eigenlijk veel te veel partijen en dit komt de bestuurlijke kwaliteit van dit land zeker niet ten goede.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Herkauwer, ik keek dat gedoe over die Grondpolitiek even na en herinner me nu hoe furieus Hendrik Koekkoek van de Boerenpartij daar tegen in ging. Die had hier toen een boerderij met grond langs de dijk halverwege de Plasserwaard. Daar liepen pony's tot hun buik in de blubber en hij molk studenten uit door ze peperduur heel kleine kamers te verhuren. Daar zijn toen nog twee processen over gevoerd. Was ook zo'n intens onbetrouwbare griezel. Ik zit nu een rood wijntje te drinken en kan ook die plek van hieruit goed zien.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Pardon? Dictators? En wie dan wel? Vanaf 1980 werd ons land gegeseld door een serie kabinetten Lubbers, waren in Moskou dankzij Michael Gorbatsjov Glasnost en Perestroika ingetreden, had Lech Walensa kans gezien om Jarozelski op te volgen, zetelde dichter Wraclaw Havel in Praag, beijverde Eduard Shevardnadze zich om van Georgië een democratie te maken en zo kan ik nog wel even doorgaan. En inderdaad: linkse politici onderhielden contacten met die mensen, terwijl ons land onder het CDA-juk almaar ondemocratischer werd. Houd dus alsjeblieft je domme rechtse raaskalpraat voor je man. Ga iets nuttigs doen!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Als je het niet winnen kunt dan zijn andere mensen onbeschoft. Schobbejak!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kritische Lezer, het CDA meent geen wet nodig te hebben en gaat met grond om alsof het niets is. Zie het actuele schandaal met de "verdwenen" tienduizenden bunders landbouwgrond! Maar in de jaren '70 probeerde het socialistische kabinet Den Uyl met de Grondpolitiek om de, ook toen al uit de pan rijzende, grondspeculatie aan banden te leggen. Niet door in het wilde weg en ondemocratisch te gaan nationaliseren zoals hier lasterlijk gesuggereerd wordt, maar door een Voorkeursrecht toe te kennen aan gemeenten en provincies in geval van maatschappelijke noodzaak tot verwerving van gronden. Daar was visie en léf voor nodig. En dat zijn waarden die het CDA volkomen ontbeert!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Gewoon helemaal opheffen Melkveehouder! Er komt niets zinnigs vandaan en kost een hoop geld.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Dan hebben we nog de minister van N2000 gebieden. Vergeet niet dat we daar ook wel 8000 ambtenaren voor nodig hebben. Hoezo, waar kunnen we op bezuinigen?

 • no-profile-image

  hörd

  Als je terug gaat naar 1980 helemaal moet je ook even naar links kijken.
  Dat was de tijd dat linkse nederlandse politici volop met oost-europese dictators aan het heulen waren.Wat daarvan terecht gekomen is?Hou op,Hou op,hou op!!! Wat Verburg betreft misschien is het een slechte minister maar ik weet zo snel geen betere!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  liever niet

 • no-profile-image

  Bart

  Zeker GEEN CDA stemmen! Ik moet er niet aan denken dat Verburg weer aan de "macht" komt. Met een ander kan het alleen maar beter worden, slechter kan niet!!

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Gerda doet aan de trent mee . Nu is duurzaam het mode woord om alles onder te schuiven . Voor jaren terug was dat milieu en wat later dierenwelzijn enz.Maar kan zij wel uitleggen wat duurzaam produceren inhoud .En verder hoe ver dit gaat , moeten toeleveranciers en afnemers ook duurzaam producerden om een duurzaam produkt te krijgen . Of alleen de boer in Nederland . Of kunnen de andere markt partijen elders anoniem geproduceerde produkten kopen en verwerken of aan cosument verkopen . Deze zijn goedkoper en er is dus meer voor hen aan te verdienen .Het is wel zeker dat dit veel gebeurt . En dus de Nederlandse landen tuinbouw mooi voor de gek gehouden wordt .Het kan ook zijn dat ze dus het duurzaam noemt , maar stiekum duur produceren bedoelt .

 • no-profile-image

  herkauwer

  Verdorie Veehouder, wie weet het nou beter: een buitenstaander of iemand die jarenlang tégen de ambtelijke verdrukking in een ministerie van binnenuit ondergaan heeft? Het zijn de top- en beleidsambtenaren (schaal 16 en hoger) die als vierde macht de dienst uitmaken en absoluut niet de gewone Rijkswerknemers. Want die doen alleen maar hun werk en kunnen vanuit eigen kennis of specialisme hooguit ideeën of suggesties aanreiken. Als die innoverend of baanbrekend zijn dan worden zij ontslagen of weggepromoveerd omdat de topapen met de eer en de anciënniteiten moeten gaan strijken. Ik heb geen enkele reden tot hypocisie en heb mezelf jarenlang roeiend tegen de stroom in staande kunnen houden in die cultuur van naar boven likken en naar beneden trappen. De ambtelijke rugdekking waarover jij rept betreft de dekking die de top- en beleidsambtenaren hun minister geven. Dan praten we over een handvol lieden op het niveau van DG, SG en andere ministeriële directoraten. En echt niet over bureauassistenten of onderzoeksmedewerkers. Zélfs niet op het niveau van instituutsdirecteuren en andere vakgroepmanagers. Tenzij het strategisch gevoelige afdelingen betreft. Bij LNV bijvoorbeeld het vroegere CDI, thans CVI. Ik kan nog veel meer vertellen maar dat doe ik maar even niet. Want dit lijkt me voor dit moment wel voldoende denkstof.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  N's kijken of Gerda LNV nog steeds zo'n mooi departement zou vinden als ze geconfronteerd werd met alle dubbele agenda's en geheime afspraken van haar top- en beleidsambtenaren!

 • no-profile-image

  geen boer

  ze is boerenslim genoeg om nog even in de mooiebaantjeswachtkamer aan het Bezuidenhout te willen blijven zitten. Roemloos en anoniem afgeserveerd met dit kabinet is immers niet goed voor de verdere carriere! Spindoctors van het CDA; dit lichtgewicht gaat géén stemmen trekken! Maar ja, wanneer JPB inderdaad wéér lijsttrekker wordt vrees ik ook voor uw capaciteiten...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is het Koetje Boe en dat had nooit mogen gebeuren. Al zou dat kabinet ook met Fortuyn erbij beslist op de klippen gelopen zijn, want het is godsonmogelijk om zomaar goede ministers en staatssectretarissen van het roze bloemetjesbehang te plukken. Diezelfde fout maakt ook Wilders weer: wél een grote muil maar totaal geen kader! Nog afgezien van het inhoudsloze programma is zo'n partij een volkomen hol zuurkoolvat. Ideaal voor zwevende kiezers. Om lekker mee op de platte bek te gaan! Het zou inderdaad beter zijn als een aantal partijen een lijstbinding aangingen. Vroeger stonden KVP, ARP en CHU ook niet per definitie in elkaars verlengde en toch bleek het mogelijk om daar een krachtig, zei het rooms-onbetrouwbaar en gereformeerd-weltfremd, blok mee te vormen. Dat zou feitelijk, mét Balkenende als boegbeeld, alsnog als caisson afgezonken moeten worden. Want dertig jaar CDA was wel ruimschoots genoeg.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Weet je wat ik nou zo hinderlijk vind Kat? Er staat hier vlakbij zo'n vreselijke snijbloemenkas die s'nachts helder verlicht is. Pal ten westen van mijn flat! Als ik 's nachts wakker word dan lijkt het net of de zon aan de verkeerde kant opkomt. Fout: dat is met alles zo in deze godvergeten Food Valley. Ik sprak er gisteren nog met zes Turkse en acht Marokkaanse schoonmakers over bij het busstation en die zeiden het unaniem: '"niks goed! " Eigenlijk zouden ze die hele Food Valley moeten naasten en omvormen tot Flood Valley. Prima waterberging! Ik houd wel droge voeten op mijn comfortabel hoge etage!

 • no-profile-image

  hörd

  Ach wipstaart, wat jij onder snijbloemen verstaat weet ik niet maar misschien heb jij voor de sier wel boerenkool in de vensterbank staan. Wie weet!
  Ik zie wel wat groenigs daar bij die sterflat vanuit foodvalley.
  Jij hebt natuurlijk niet in de gaten dat die flat de hele nacht helverlicht is.Met de feestdagen is het echt een grote kerstboom!Geeft niks,je kunt ook niet alles weten. Maar het was een goede afleidingsmanoevre.

 • no-profile-image

  gerrie

  Als wiskundelerares zeker. Hoe bereken ik de oppervlakte van perceel X. Twitteren met Maxim is overigens ook leuk. Kun je nagaan op wat voor niveau politiek wordt bedreven. Met zijn alle kunnen ze nog geen rolletje drop met winst verkopen, laat staan een land behoorlijk besturen. Snoepen van en spelen met belastingcentjes gaat hun overigens goed af. Is maar goed dat je al die centjes niet zelf bij elkaar moet sprokkelen.

 • no-profile-image

  Han

  Herkauwer. Ik ben jaren boer geweest in Nederland, en boeren waren ingeschreven bij de Productschappen en daarvoor bij het Landbouschap. Kamer van Koophandel was niet nodig.. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is van het laatste jaar en moet dit jaar zijn beslag krijgen voor Boeren. Via de kvK is het vallen onder EZ ook meer voor de hand liggend. Landbouw wil toch graag als volwaardig Economische activiteit worden gezien??

 • no-profile-image

  hörd

  Linkse politici liepen weg met Honecker en De Uyl is verschillende keren bij kameraad Ceaucescu op bezoek geweest,om maar een paar voorbeelden te noemen.Ik vraag me af of die mensen eigenlijk wel wilsbekwaam waren, net zoals ik me afvraag....... nee laat maar zitten.

 • no-profile-image

  janneman

  Mischien dat ze in de tweede termijn wel het gaatje kan vinden

 • no-profile-image

  jac h

  goede landbouwgrond onderwater zetten zonder dat ze rekening houd met 75 %van de zeeuwen en helemaal al niet met de betrokken mensen.gewoon schandalig. nog ook maar niet te spreken over hoe ze de suikerregeling heeft gepresenteert nee voor velen te hopen dat ze niet meer terrug keert

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Gerda mag voor mijn part overal aan trekken, als ze maar van de landbouw afblijft.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik ben juist zo benieuwd naar de rest, Herkauwer.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je Han. ik ben zelf geen boer, maar weet wel dat iedereen die op enigerlei manier een bedrijf uitoefend, bij de KvK ingeschreven moet zijn. Idiote zaak dus dat dit niet voor boeren heeft gegolden, want uitgerekend hén hoor ik mijn leven lang al luidkeels roepen dat ze 'zelfstandig ondernemer' zijn!

 • no-profile-image

  jonge

  Verburg heeft haar werk nog niet af.......kom op jongens laten we allemaal maar eens stoppen, zodadelijk moet Verburg nog door tot haar 67e totdat ze ons allemaal geruimd heeft!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat Hörd. En zolang boeren dát niet in de gaten hebben, gniffelen ze op LNV en laten "Gerda schietschijf" in de boerenarena rondspringen. Los van wat is van de kwaliteiten van Verburg vind, zou een tweede of zelfs derde amts termijn voor een landbouwminister een goede zaak zijn om dat links georiënteerd zootje ongeregeld op LNV te elimineren, en de bezem door LNV te halen.

 • no-profile-image

  koetje

  Nou Wipstaartje als zelfs Turken en Marokkanen niks goed vinden in NL dat zegt wel wat.Toch maar PVV stemmen dan?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ik voel me bespied in eigen flat! En dan ook nog de nonsens die ik te verteren krijg. Boeren-kool! Welke oetlul zet er nou Boeren-kool op de vensterbank? Mijn balkonkasje staat vol met prachtige Bloemkool. En op mijn vensterbanken kweek ik cherrytomaatjes, paprika's, augurkjes, bieslook en Amsterdamse uien. Hoezo is mijn flat de hele nacht verlicht? Ja: als je er van een afstand tegenaan kijkt. Dat hebben flats nou eenmaal hé.

Laad alle reacties (56)

Of registreer je om te kunnen reageren.