520 x bekeken 17 reacties

Verburg: doorgaan met Natura 2000

Landbouwminister Gerda Verburg vindt dat Natura 2000 moet worden aangemerkt als een lopende zaak, zodat ondanks de val van het kabinet op dit terrein vorderingen kunnen worden blijven gemaakt.

Verburg noemt de val van het kabinet onverantwoord. “Hiermee loopt Nederland internationaal een kras op. Dat is ook slecht voor de landbouw en de agribusiness die vooral belang bij handel met het buitenland hebben.”

De komende tijd is het volgens Verburg zaak dat lopende zaken zo goed mogelijk worden afgehandeld. “De komende tijd zal bekeken moeten worden welke onderwerpen controversieel verklaard moeten worden. Het is onverstandig om Natura 2000 controversieel te verklaren.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  En met het aantreden van Verburg liepen we ook al een kras op. Ik hoop dat ze niet terug komt

 • no-profile-image

  gert

  Verburg heeft Natura 2000 al veel te lang gerekt,ze meent dat ze hierdoor onmisbaar is geworden, ze heeft het zelf controversioneel gemaakt ze loopt nog steeds aan de leiband van haar voorganger Cees Veerman,die nu voorzitter is van Natuurmonumenten

 • no-profile-image

  jenny

  Er is geen ambtenaar te vinden die zelf nog gelooft in het verhaal van natura 2000.
  Rondom Winterswijk zijn we al jaren mee bezig, tientallen bijeenkomsten bijgewoond.
  Steeds opnieuw het verhaal gehoord, steeds weer anders, maar nooit geloofwaardig.
  Bakken geld kost het, hopelijk zal er opnieuw met Brussel overleg kunnen zijn om deze waanzin ten top te kunnen stoppen.

 • no-profile-image

  benoni

  De grootste misser is dat in de afgelopen eeuw de zorg voor het landschap zover vervreemd is van het boerenbedrijf.

  Schijten in het eigen nest is de norm geworden. Industriële monocultuur is het ideaal, gepropageerd door voorlichters, gesteund met goedkope delfstoffen en eenzijdig subsidiebeleid. De markt is gewend geraakt aan een prijs waarvoor je de aarde moet uithollen. De consument denkt dat te kunnen compenseren door een tientje aan Natuurmonumenten te storten, maar drijft hierdoor de boeren aan twee kanten in het nauw.

  Het wordt tijd voor een beleid dat de boer centraal stelt bij het duurzaam ontwikkelen, beheren en gebruiken van het landschap, en beloont voor goede resultaten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ontario, de paus is niet heilig, gooit het waswater weg en misbruikt het kindje!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Tientallen bijeenkomsten Jenny? Voor N2000? Lijkt me wel wat erg veel. Volgens mij kunnen dat er hooguit een stuk of vijf geweest zijn. Eentje over de aanwijzing tot N2000 gebied en drie of vier over het beheerplan. Nederland hantaart al andere N2000-regels dan Europa. Het zal toch niet zo zijn dat bij ons iedere provincie ook maar wat aan rotzooit?

 • no-profile-image

  gerrit

  Ik had gehoopt dat Gerda zich nu ff koest hield........Gut wat is het mens v-r-e-s-e-l-i-j-k koppig.....ook inzake de persceelsgrenzen...wat dat nu voor verhaal geweest is hier op agd....????
  Lekker verwarrend allemaal. En wie is wederom de dupe??? Wij hier als boeren weer!!

 • no-profile-image

  Steven

  Verburg is inderdaad een toonbeeld van onkunde. Jammer dat ze daarvoor nooit de verantwoordelijkheid heeft genomen en zelf al eens is opgestapt.
  Bovendien overschat ze de invloed van het kabinet schromelijk. Alsof de landbouw en de agribusniness niet doorgaat als we een gevallen kabinet hebben.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Benoni, kijk vooral in het forum: 'Agrarisch natuurbeheer is een hoogwaardig product' elders op deze pagina.

 • no-profile-image

  benoni

  @Spotvogel: Dank! Tweede keer deja vu voor mij, deze uitspraken van Ernst Cramer werden eind vorig jaar al 's uitgebreider aangehaald:
  www.google.com/search?q=site:agd.nl+1094630
  www.google.com/search?q=site:agd.nl+1090320
  Interessant voor wie het even gehad heeft met het CDA.
  Trouwens, je reactie op 07 feb 2010 23:33 had ik ook met grote belangstelling doorgenomen. Ik wist daarvoor nog niet precies wat ik met de tuin aan moest, nu wel :-)

 • no-profile-image

  dierenvriend

  mag VERBURG nu a.u.b. OPSTAPPEN .zonder haar kunnen ze ook verder .

 • no-profile-image

  Zet

  Gerda Verburg is zo onder invloed van haar ambtenaren dat ze niet inziet dat het belang van Natura 2000 eerder ligt op haar departement zelf dan bij natuurbehoud en de agrarische sector. Bij LNV is momenteel iedereen bang voor hun baantje. Ze anticiperen op de uitkomsten van de kredietcrisiscommissie.

 • no-profile-image

  henk

  Natuur gaat boven economie in Nederland ,zijn we straks een tweede Griekenland

 • no-profile-image

  ontario reactie

  Natura 200 is een kindje dat met het waswater moet worden weggespoeld Start opnieuw met aan melden van natuurgebieden en volg dan de brusselse normen en niet de nederlanse nb wet Dit komt over als HEILIGER wezen als de pous

 • no-profile-image

  Thijs

  Je moet de conclusie trekken dat de problemen rond Natura2000 gebieden expres veroorzaakt zijn door de natuur en milieu aanhangers. Dus ook de LNV en VROM ambtenaren!!! Het heeft alle schijn van pure oplichting. Ik heb de uitleg van biologen op dat gebied gehad. Je valt werkelijk van je stoel, de economische actieviteiten zijn gewoon weg gelaten! Als een mens die alle dagen voor de kost moet werken en zulke fout begaat, wordt hij zwaar veroordeelt. De regels voor ondernemers zijn zo zwaar dat deze bijna niet nageleeft kunnen worden. Als men een foutje begaat, zware boete! Het wordt hoog tijd dat de bezem gaat door al die milieu organisaties en ministeries die zulke gemene streken flikken. Door al dit gerotzooi is zeker de land en tuinbouw in zeer zwaar weer gekomen. Hard werken, geen cent hebben om te leven, en het geld gaat naar onzin verkopers, die het over de balk gooien. En het land onder water laten lopen of er onkruidland van maken. Wat de ouders en voor ouders op gebouwd hebben, wordt in een generatie vernietigd. Het zijn die figuren die geleeft hebben van al die goede sosiale voorzieningen, die bestemd waren voor diegene die het echt nodig hadden. Het misbruik was zo groot dat in veel grote straten bijna geen mens meer ging werken. Geen wonder dat het geld er door gedraait is en dat de AOW naar 67 jaar moet. Het zijn dan weer die mensen die moeten werken. Dit over het nalaten van wat God geschapen heeft. Verantwoordelijkheid!!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is het Gert. Cees Veerman maakt nog steeds de dienst uit in de dossiers 'N 2000' , 'Saneringsruimingen' en Landbouw-Concentratiegebieden' van LNV. Verburg is alleen maar de dummy die dat beleid mag uitvoeren. Er zou eens heel goed uitgezocht moeten worden welke rol de oud SG en de oud DG van Landbouw nog altijd spelen. Dat kan een goeie startoptie zijn voor het nieuwe parlement binnenkort!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Steven, je bent wel een beetje naief hoor. Verburg heeft absoluut niks te zeggen op LNV, laat staan dat zij de verantwoordelijkheid zal nemen. Alles wat daar gebeurd wordt voorgekookt door de top- en beleidsambtenaren. Als het CDA oprot uit de regering gaat de land- en tuinbouw echt wel door. Maar die agri-bussiness zou er dan wel eens heel anders uit kunnen gaan zien. Om te beginnen: menselijker!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.