Redactieblog

'Veel investeringen in stallen hebben kans op subsidie'

Investeringen in nieuwe stallen komen vaak in aanmerking voor subsidie.

Dat zegt LTO Vastgoed. "Door alle nieuwe aspecten van de stal en extra investeringen goed naar voren te brengen in de aanvraag, neemt de kans op subsidie flink toe", aldus de organisatie. De subsidie gaat via de regeling Integraal Duurzame stallen. LTO Vastgoed begeleidt veel veehouders bij hun subsidieaanvraag. "De ervaring is dat met enkele aanpassingen of aanvullingen in het investeringsplan, het stalconcept vaak kansrijk is in de subsidiebeoordeling", aldus de adviseurs.

De regeling is vooral gericht op investeringen in dierwelzijn, maar ook aanpassingen op het gebied van milieu, diergezondheid, energie, arbeidsomstandigheden en economie dragen punten bij op basis waarvan wordt bepaald of de investering in aanmerking komt voor subsidie. De huidige subsidieregeling staat open tot eind februari en heeft een budget van 11 miljoen euro. In de zomerperiode is een nieuwe openstelling van de subsidieregeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.