Redactieblog

5 reacties

Van Knapen bij rechtszaak Q-koorts

De Utrechtse hoogleraar Veterinaire Volksgezondheid Frans van Knapen spreekt vandaag tijdens een kortgeding dat een Limburgse geitenhouder heeft aangespannen over het ruimen van zijn bedrijf in verband met Q-koorts.

Van Knapen heeft eerder geuit moeite te hebben met de aanpak van Q-koorts. De geitenhouder heeft de VWA tijdens de monstername van de tankmelk vijf melkmonsters laten nemen. De monsters worden onderzocht door de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), een laboratorium in Frankrijk, het Centraal Veterinair Instituut (CVI) en het RIVM. Een monster is ingevroren. De uitslagen van de monsters variëren. Terwijl het CVI de bacterie heeft aangetoond, zijn de monsters door de GD en het Franse laborium niet besmet bevonden. De uitslag van het onderzoek door het RIVM is nog niet bekend.

De rechtszaak dient vandaag in Den Haag. De voorbereidingen voor het ruimen van het bedrijf gaan ondertussen door. De VWA heeft gisteren een deel van de dieren gescand, vandaag worden de werkzaamheden voortgezet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Ik hoop van ganse harte dat de geieten houder in het gelijk word gesteld Maar ik ben bang dat de rechter en vwa zich hier niets van aan zullen trekken Dat hebben we kunnen zien in voorgaande rechtzaken over de ruimingen Ze hebben totaal niets geleerd van de mkz crisis

 • no-profile-image

  onzeker geitenboertje

  Die uitspraak staat allang vast. De geitenhouder heeft per definitie ongelijk.
  Dat dit kan in Nederland vind ik onvoorstelbaar. Af en toe lijkt het of ik droom, of het allemaal niet echt is.
  Onafhankelijke rechtspraak? Laat me niet lachen. Wanneer komt aan deze nachtmerrie een einde?

 • no-profile-image

  Frisian

  Letztes Jahr hat man an der Ems Futterproben gezogen, die waren alle mit DIOXIN belastet. Silage und Heu durfte nicht verfütert werden. Bis dann jemand eine Probe bei einem anderen Institut untersuchen lassen hat. Dann stellte sich heraus , die Probe war in Ordnung. Die vorherigen waren im staatl. Labor verunreinigt! De schade had deboer!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ze hoeven ook niets te leren. Ze kunnen onbeperkt hun gang gaan. Overal mee.

 • no-profile-image

  Inge

  heel vervelend dat de voorbereidingen voor het ruimen al zijn begonnen!
  Of weet VWA nu al de uitslag??????
  Ik hoop van harte dat nu eindelijk de geitenhouder in z'n gelijk wordt gesteld,
  want ook hier klopt weer niets van. Zoals zoveel niet klopt van deze onzinnige ruimingen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.