Redactieblog

1 reactie

Utrechts natuurgebied dicht vanwege Q-koorts

Utrechts Landschap heeft per direct twee heideterreinen gedeeltelijk afgesloten in verband met Q-koorts.

Het Utrechts landschap wil voorkomen dat bezoekers van de natuurgebieden in aanraking komen met schapen en geiten gedurende het aflammerseizoen. De maatregelen hebben volgens het Utrechts Landschap een preventief karakter. “Doordat de terreinen vrij geïsoleerd liggen is de kans overigens gering dat er dieren daadwerkelijk besmet zijn met Q-koorts”, aldus de organisatie. Na 15 mei zijn de terreinen weer open voor publiek.

Eén reactie

  • no-profile-image

    herkauwer

    Het zal aan mij liggen, maar ik kén in de provincie Utrecht geen heideterreinen die 'vrij geisoleerd' liggen. Wat mag dan wel de afstand tot de dichtstbijzijnde openbare weg of bebouwing zijn? Eén kilometer? Of wellicht zelfs wel helemaal twee?

Of registreer je om te kunnen reageren.