363 x bekeken 13 reacties

SGP en CDA willen schijndrachtige dieren sparen

Het ruimen van schijndrachtige melkgeiten en –schapen moet per direct worden gestopt. Dat vinden de Tweede Kamerfracties van SGP en CDA.

Beide partijen zullen daartoe vanmiddag een motie indienen. Volgens Bas van der Vlies (SGP) vormen de schijndrachtige dieren geen risico voor de verspreiding van Q-koorts; ruimen is daarom niet nodig. Over de motie wordt waarschijnlijk vanavond of vannacht gestemd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Giedo

  Zolang er verkiezingen voor de deur staan worden er toch geen knopen door gehakt. Het is allemaal een grote schijnvertoning voor de burger in naam van de volksgezondheid. Als geitenboer ben je er dik gekloot mee en als het kabinet valt hoe lang gaat het dan duren voordat erweer beslissingen genomen worden???? SGP, CDA, PVDA en welke zakkenvullers heb je nog meer, hou eens op met een hoop onderzoeken die geen nut hebben en luister eens naar de boer. Jaren geplaagd en jaren ervaring.

 • no-profile-image

  geruimdbedrijf

  Daar komen ze mooi op tijd mee!
  2e ronde is al geweest.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  stelletje schijnheilige'"volksvertegenwoordigers"

 • no-profile-image

  dierenvriend

  is dit een VERKIEZINGSSTUNT?? de geiten en de bedrijven hebben ze geruimd voor 3 MAART 2010. wie gaat er nu nog op die partijen stemmen ????

 • no-profile-image

  overeem

  Ik ben het niet met je eens Johan. Bij ons worden juist de beste schijndrachtig. De best melkgevende geiten zijn vaak het gezondst en worden ook het meest schijndrachtig. Een geit die nog maar een litertje geeft wordt niet schijndrachtig over het algemeen is onze ervaring.

 • no-profile-image

  Inge

  dit hebben wij (melkgeitenhouders) steeds geroepen, maar naar ons wordt niet geluisterd.

 • no-profile-image

  harmen

  Het is een raadsel waarom SGP en CDA hier nu pas mee aan komen. Er zijn geen nieuwe inzichten over schijndrachtige geiten. Zit er ook nog een dierenarts bij in dat CDA.

 • no-profile-image

  gert

  Ook weer zo,n schijnactie

 • no-profile-image

  Reem

  Daar komen ze verdorie ook lekker optijd mee!!! Was al vanaf begin bekend bij iedereen zoals geitenscanner aangeeft. Op de meeste bedrijven is nu de 2e ruiming al achter de rug en het kwaad geschiedt!!
  Ben je lekker mee met zulke bestuurders...

 • no-profile-image

  johan

  oh ik dacht dat het kabinet al opgestapt was.

 • no-profile-image

  schapenboer

  Zo wordt er nu met je gesold als geitenhouder, jullie laten ook met je sollen!

 • no-profile-image

  Johan

  In economisch opzicht weet ik niet wat beter is. Een schijndrachtige geit gaat doorgaans minder produceren en als je hem hormonaal behandelt, kan zij opnieuw bij de bok"niet dus" en in dit geval blijft de veehouder met een probleem zitten en zal hij dit dier binnen de korste keren naar de slager sturen voor, zeg eens 10 euro?

 • no-profile-image

  geiten

  We hebben direkt in het begin al aangegeven dat er zeer goed onderscheid te maken is tussen drachtige en SCHIJNDRACHTIGE dieren.
  Volgens mij was er direkt ook al bekend dat schijndrachtige dieren steriel vocht in de baarmoeder hebben en dus NOOIT een gevaar voor de Q- koorts besmetting zijn geweest . Direkt stoppen met het ruimen van deze dieren zou dus zeker moeten , maar het is natuurlijk te gek voor woorden mocht dit allemaal zo zijn dat al die SCHIJNDRACHTIGE al zijn geruimd. Het gaat om vele duizenden dieren waar veel geitenhouders nog graag een tijdje mee door gemolken hadden. Waarom komen de SGP en het CDA hier nu pas mee, zijn dat nieuwe inzichten of hebben ze zitten slapen.
  Mochten ze hebben liggen slapen dan zijn ze verantwoordelijk voor zeer veel menselijk en dierlijk leed. Van het CDA kun je wat dat betreft alles verwachten maar van de SGP verwacht je zoiets toch niet.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.