Redactieblog

4 reacties

Rechtszaak over ruiming hervat

De rechtszaak over het ruimen van een geitenbedrijf in het Limburgse Belfeld is vanmorgen hervat.

Tijdens de zitting van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) pleitte het ministerie van landbouw voor opheffing van de schorsing van het ruimen van het bedrijf. Afgelopen weekend zijn opnieuw tankmelkmonsters die door het Centraal Veterinair Instituut (CVI) positief zijn bevonden.

Uit onderzoek van de Gezondheidsdienst voor Dieren bleken twee tests niet boven de grenswaarde te komen op basis waarvan een bedrijf besmet wordt verklaard. Een monster was positief. LNV zegt positief is positief en dus een reden tot ruimen. Geitenhouders Smits houdt twijfel bij de uitslagen op basis van de bevindingen van de GD.

Twee monsters zijn zaterdag naar laboratoria in Duitsland en Frankrijk gestuurd. De uitslagen hiervan worden vanmiddag verwacht. Smits heeft ook twijfels bij de monstername in verband met de stress die is ontstaan met het scannen van de dieren. De melkproductie was fors lager en eventuele uitscheiding van de bacterie zou verhoogd kunnen zijn.

De rechter heeft nu de zitting geschorst en beraadt zich of hij vandaag of op een later moment een uitspraak zal doen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  snoesel

  Bureaucratie ten top en die zal hoe dan ook moeten zegevieren

 • no-profile-image

  scheerhoeve@solcon.nl

  ik hoop dat het bedrijf in limburg wint laat de gd en lnv maar eens een keer flink op de bek gaan

 • no-profile-image

  huub

  Dit lijkt nergens op. Volgens mij heeft LNV zich voorgenomen alle geiten in nederland uit te roeien, en gebruikt daar alle mogelijke middelen voor. Dit heeft niets meer met volksgezondheid te maken.

 • no-profile-image

  nog wel een vrije veestapel voor hoe lang

  blokkeren zodat er niet geruimd kan worden met zo veel mogelijke middelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.