Redactieblog

20 reacties

Rechter: bedrijf Belfeld ruimen

Het van Q-koorts verdachte melkgeitenbedrijf in het Limburgse Beldfeld mag worden geruimd.

Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven maandagmiddag besloten. Volgens de rechter zijn de positieve uitslagen voldoende betrouwbaar om op basis daarvan tot ruiming over te gaan.

Afgelopen vrijdag hield de rechter de ruiming tegen, omdat onvoldoende zekerheid bestond over de vraag of er wel sprake was van een besmetting. Daarna zijn nieuwe tankmelkmonsters genomen, die afgelopen weekeinde zijn geanalyseerd. De testuitslagen bij het CVI waren positief. Een contramonster bij de Gezondheidsdienst voor Dieren leverde twee negatieve en één positieve uitslag op.

De rechter heeft nu geoordeeld dat de tests die door het Centraal Veterinair Instituut zijn uitgevoerd, overtuigend genoeg zijn. Het ministerie heeft toegezegd vandaag niet meer over te gaan tot ruiming. Dat zal later deze week gebeuren.

Lees ook Rechtszaak over ruiming hervat

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitekop

  het wordt dus toch eens tijd dat er hardere akties komen of toch maar naar de burger rechter mischien is deze minder corupt als de ccb rechter want deze speelt toch onder een hoedje met het lnv en cda

 • no-profile-image

  Bart

  Het was te mooi om waar te zijn. Daar gaat onze hoop wie volgt?

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Ik vraag me af ,hoe kan je deze bacterie voorkomen ? Aangezien hij overal voorkomt .

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dit is het beleid van het CDA! De ware verkrachters van Waarden en Normen! Reken bij de verkiezingen met dat zootje af. De macht is aan de kiezer!

 • no-profile-image

  herkauwer

  De redactie van Zembla laat weten dat zij deze materie blijven volgen, maar eerst voorrang moeten geven aan geplande reportages. Dat is natuurlijk logisch.

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Motto overheid en rechter: Beter ten hele gedwaald dan ten halve gekeerd!
  Gelezen: "Zelf heb ik het vermoeden dat de overheid vind dat er teveel Geitenboerderijen waren gekomen.
  Goed excuus dus, Q-koorts, om die groep eens goed te decimeren en meteen de grote blunder die de overheid heeft gemaakt b.b.t. de Mexicaanse Griep onder het Q-koorts-matje te schuiven. Vorig jaar werd immers de Geitenboeren nog wijsgemaakt dat ze zich nergens zorgen om hoefden te maken...

  Doordat het RIVM de overheid totaal gek heeft gemaakt ivm Mexicaanse griep heeft deze enorme kosten gemaakt met het kopen van entstof, wat nu ergens ligt te verstoffen(!?) Is dat niet een Blamage?

  Wie hoor je nog over inentingen tegen Mexicaanse griep? Schouderklopje, meneer Coutinho! Het is je gelukt!
  Het Nederlandse "(on)recht"systeem handelt bij de Q-koorts zaken precies als de Inquisitie, Rechtzaak voor de vorm, oordeel reeds lang geveld! "
  Aan bovenstaande heb ik niets meer toe te voegen. Hopelijk komen de mensen er nu eindelijk eens achter hoe de vork werkelijk in de steel zit, voor het te laat is!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit is de limit! Ik heb deze zaak zojuist per mail voorgelegd aan de redactie van Zembla! In dit forum beginnen alwéér mensen te gissen naar iets waar Spotvogel nu al tijdenlang op heeft gewezen: LNV gebruikt al vanaf januari 1997 grootscheepse ruimingen (varkens- runderen- pluimvee) als middel voor koude sanering! Dat is gewoon een keihard feit! Blader het maar na in zijn dossiers: 'de Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie".

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

 • no-profile-image

  spotvogel

  Begrijpelijke reactie Pot Gerukt. Maar begin er niet aan en houd de eer aan jezelf. Want de schoften van LNV zouden er alleen maar voordeel bij hebben omdat ze onmiddellijk hulp van politie en leger zouden inroepen. Dat gebeurde ook bij de vogelgriep 2003. Zij zijn de reactionaire verkrachters van onze rechtsstaat, maar met een CDA/CU meerderheid aan het bewind heb je geen schijn van kans om een gevecht te winnen. En helaas mist de PvdA de politieke ballen om de coalitie op te blazen.

 • no-profile-image

  Pot

  Zijn ze daar nu helemaal van de pot gerukt? Is er geen goede organisator die iedereen op kan roepen de zaak eens goed plat te gooien. We noemen het stand still ter voorkoming van verspeiding van de Q koorts en blokkeren alle belangrijke overheidsgebouwen. Er moet toch meer te doen zijn dan het met elkaar eens zijn achter de computer? Waanzin.

  Wat is het volgende, gaan ze straks zieke of bejaarden ruimen als de geiten op zijn?

 • no-profile-image

  Marcel Dings

  Hoe moet ik dit aan mijn kinderen uitleggen????. Dit is een door de overheid met onze belasting centen betaalde opleiding tot zinloos geweld.
  De meeste hebben al gelammerd, wij wonen op 500 meter en hebben nergens last van. Dit bedrijf nu ruimen levert geen bijdrage aan de volksgezondheid,
  Dit is een staaltje 'Haagse' machtspolitiek
  Nu ruimen = zinloos geweld

 • no-profile-image

  Rob

  ja ja zembla die knipt en plakt toch weer zo dat de rest van nederland ook geruimd word.

 • no-profile-image

  Ollander

  Nu wordt het toch eens hoog tijd dat er in Den Haag geruimd wordt, stelletje onnozelen daar.Sterkte voor de Nederlandse geitenhouders want zolang er in Den Haag niet gewisseld wordt, zullen ze nog vele geiten onnodig afmaken

 • no-profile-image

  johan

  eindelijk ruimen

 • no-profile-image

  pieter

  er is vorige week een onderzoek gestart of in een cattery, 20 katten positief zijn op q koorts. Mogen die ook geruimd worden?

 • no-profile-image

  ook ollander

  Als er nog wat spuitjes over zijn........in Den haag lopen nog wat besmette dieren...... Of zou het bse zijn?

 • no-profile-image

  geitje

  de grootste bacterie klink en verburg

 • no-profile-image

  gert

  Het is bedoeld om de angst bij de burgers weg te nemen,daar worden de geiten voor opgeofferd

 • no-profile-image

  Boerin

  Helaas, vervlogen hoop, al was het te verwachten. Duimen dat er wel een les uit getrokken wordt, maar ik vrees dat alles verder gaat zoals het eerst ging..
  Sterkte gewenst aan deze familie, en iedereen die met hetzelfde te kampen heeft/krijgt

 • no-profile-image

  wiljan

  we zijn wat dat betreft toch overgeleverd aan de leeuwen van de wet ?????
  wat we ook doen we komen er dan toch niet onder uit als de criminelen om zo mar te zeggen dat ze willen ruimen word er geruimd als het niet goed dan maar kwaad schiks .
  het word hoog tijd dat de ministers gaan kijken en wat doen aan deze wetten .
  veel sterkte

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.