Redactieblog

Pachtprijsverhoging Kampen voorlopig uitgesteld

Pachters van Kampereiland krijgen voorlopig geen pachtverhoging.

De gemeenteraad van Kampen heeft unaniem besloten de pachtprijsverhoging uit te stellen tot de landelijke commissie Van Hall haar advies uitbrengt. De commissie Van Hall onderzoekt de pachtprijsverhoging. Na veel onvrede over de ontstane situatie is deze commissie in januari opnieuw bij elkaar gekomen om de pachtprijsberekening opnieuw te beoordelen.

Na uitspraak van het advies van de commissie zal de gemeenteraad van Kampen opnieuw bekijken of de verhoging van de pachtprijs in het gebied, met 37 procent, terecht is of naar beneden moet worden bijgesteld. Als blijkt dat de pachtprijsverhoging terecht is moeten de boeren de nieuwe pachtprijs alsnog betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.