Redactieblog

1 reactie

Opnieuw ophef over mestexport Duitsland

De Duitse politieke partij SPD heeft bij het ministerie van milieu aangedrongen op strengere controles op mesttransporten.

Volgens SPD-afgevaardigde Ulla Meurer zijn de controles op mesttransport uit Nederland te soepel. Op dit moment wordt gecontroleerd op stikstofgehaltes en de juiste papieren. "Als er overtredingen zijn krijgt de vervoerder alleen een boete", aldus Meurer. Ze pleit voor een vergelijkbaar volgsysteem voor mesttransporten als in Nederland.

Recent zijn opnieuw aanhoudingen geweest van illegale mesttransporten uit Nederland. Het zou gaan om transporten van verschillende bedrijven.

De regels voor mestexport naar Duitsland zijn streng. Mest mag alleen op de aangevraagde datum naar het aangegeven bedrijf worden vervoerd. Daar komt bij dat de drijfmest direct op het land uitgereden moet worden. Tussentijds opslaan is niet toegestaan.
Vorig jaar kwam de export van dierlijke mest naar Duitsland ook in opspraak. Toen werden ook meerdere illegale transporten aangehouden. Transporteurs vrezen dat door de illegale praktijken de acceptatiegraad van Nederlandse mest in Duitsland daalt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    LTO-Hater

    Wat lachwekkend dat Ulla Meurer pleit voor een vergelijkbaar volgsysteem voor mesttransporten als in Nederland. Juist omdat er in Nederland zoveel niet deugt, zijn die vele illegale transporten daar. Het gaat dan vooral om de mest die NIET op papier staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.