Redactieblog

2 reacties

'Ontpolderen kan niet vanwege vervuild water'

De actiecomités tegen ontpoldering in Zeeland vinden dat de beheerplannen herzien moeten worden op basis van nieuwe inzichten.

"Ter hoogte van de hedwigepolder is de vervuiling met zware metalen, PCB’s en PAK’s van het water in de Westerschelde al decennia boven de normen. Op grond van het voorzorgsprincipe mag een polder niet met vervuild water onder water gezet worden", aldus de actiecomités.

De tegenstanders van ontpoldering zijn ook niet gerust op de toezegging van LNV dat ontpolderen van 3000 hectare in de Westerschelde niet aan de orde. "Dat zou geruststellend zijn, maar verder uitbreiden van het oppervlak van de Westerschelde, mogelijk met 3000 hectare natuurherstel/ ontpoldering, is in de instandhoudingsdoelen opgenomen."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    m de lange geemigreerde boer

    Bouw met die vervuilde grond maar een eiland in de noordzee kunnen ze veel meer ha maken dan 3000 is iedereen tevreden en wordt er geen goede landbouwgrond opgeofferd en iedereen ook de nat org kunnen tevreden zijn.Moet er ergens anders in nederland grond worden gecompenseerd voor natuur maak dan het eiland maar groter.Denk ik een goede oplossing

  • no-profile-image

    gert

    Kan de troep uit Belgie daar mooi bezinken,is de Westerschelde het afvoerputje van Antwerpen

Of registreer je om te kunnen reageren.