Redactieblog

424 x bekeken 6 reacties

LTO: wees alert op paardenziekte

De vakgoep paardenhouderij van LTO Nederland roept paardenhouders op alert te zijn op de virusziekte Equine Infectious Anemia (EIA).

De meldingsplichtige ziekte is recent opgedoken in België en Engeland, bij paarden die afkomstig waren uit Roemenië. Paarden die besmet zijn vertonen koorts, sloomheid en gebrek aan eetlust. EIA wordt overgedragen via insecten. Dieren die besmet zijn blijven levenslang drager en daarmee een risico voor verspreiding van de ziekte.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Misschien zoeken de paardenliefhebbers een goede belangenbehartiger.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  na de kippen te hebben geruimd wegens vogelpest en de varkens en koeien door mkz en de geiten Q-koorts is er weer een nieuw slachtoffer gevonden om geruimd te worden. lnv bedenkt iedere keer weer een nieuw virus om een diergroep in te perken. de volgende diergroep zal wel de hond of kat zijn.

 • no-profile-image

  muldersguus@gmail.com

  kan er tegen geeint worden?
  of mag dat niet van Brussel?
  Maar stel dat ze paarden zouden ruimen dan was het echt oorlog.
  Als ze bij ons zouden komen sla ik ze echt dood.

 • no-profile-image

  herkauwer

  De ZEGENINGEN van de EU beginnen zich steeds duidelijker af te tekenen. Het duurt niet lang meer en dan is iedere gehouden dier of plant viraal-, bacterieel-of schimmel besmet met een gratis cadeautje uit een, ons ondemocratisch opgedrongen, partnerland.

 • no-profile-image

  r.veenstra

  We hebben een hond gehad met leismania, een ziekte veroorzaakt door zandvliegen (muggen) die voorkomen rond de middelandse zee.Deze hond moest levenslang een middel tegen reuma krijgen (dagelijks) omdat het gevolg ervan is dat deze ziekte zich richt tegen het eigen lichaam en bij geen gebruik ernstige gewrichtsontsekingen veroorzaakt.Bij mijn weten niet besmettelijk.

 • no-profile-image

  Bart

  O-ooowww, de volgende veestapel die op het punt staat geruimd te worden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.