Redactieblog

Groninger boeren willen energieneutrale bedrijfsvoering

Boeren in het Zuidelijk Westerkwartier in Groningen willen een energieneutrale bedrijfsvoering voor agarariërs in het gebied.

Dat zegt LTO Noord in haar gebiedsvisie. De organisatie ziet goede kansen om de agrarische bedrijven energieneutraal te laten worden met de productie van groene energie, via bijvoorbeeld kleinere vergisters of zonnepanelen. "Een mestvergistingsinstallatie gebruikt mest en grondstoffen van het eigen bedrijf om gas om te zetten in elektriciteit. Met besparingsmaatregelen kan het energiegebruik worden teruggebracht", aldus voorzitter Matthëus Gorter van LTO Noord Afdeling Zuidelijk Westerkwartier.

Het gebied, ten zuidwesten van de stad Groningen staat bekend om haar houtsingels. De ondernemers zien ook mogelijkheden voor het gebruik van snoeihout voor de verwarming van pluimvee- en varkensstallen, zodat ook deze sector stappen zet richting een duurzame bedrijfsvoering.

Of registreer je om te kunnen reageren.