Redactieblog

642 x bekeken

GD: aantal bloederkalveren blijft stijgen

Het aantal kalveren met bloederziekte blijft stijgen. Dat meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

Bij de GD zijn in totaal 158 kalveren met bloederziekte gemeld, afkomstig van 75 bedrijven. “Het probleem lijkt op dit moment vermindert, maar het is zeker nog niet over”, aldus de GD.

Bij de bloederziekte krijgen kalveren spontaan huidbloedingen. In de meeste gevallen zijn deze fataal. Over de oorzaak van de ziekte is nog geen duidelijkheid. Mogelijk is er een link met vaccinatie tegen Bovine Virus Diarree. Op 85 procent van de bedrijven met bloederkalveren is hetzelfde vaccin tegen BVD gebruikt, maar op basis hiervan kan nog geen oorzakelijk verband gelegd worden. Ook in andere Europese landen worden kalveren gemeld met huidbloedingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.