Redactieblog

311 x bekeken 3 reacties

Erben als ambassadeur

Nee, over het drama van Sven Kramer zullen we het niet hebben. Wel over een andere schaatser, Erben Wennemars. Een boerenzoon uit Dalfsen.

Hij miste net de Olympische spelen en zette een punt achter zijn schaatscarrière. Op de televisie is hij nu vaak te zien. Als commentator in Vancouver. Struikelend over zijn eigen woorden, maar - mede daardoor - uiterst sympathiek. Puur.

Dat was hij ook in het televisieprogramma "24 uur met" van Wilfred de Jong. Hij liet een uitstekende indruk achter. Een vent die gewonnen heeft en verloren. Maar die zijn volgende levensfase ingaat met de stelling: "Ik was een beste schaatser. Dat neemt niemand me af".

Hij zei meer. Over zijn afkomst. Over zijn ouders, die boer zijn. Over het leven op de boerderij. Hij sprak er met liefde over. Hij vertelde over de meer dan honderd koeien van zijn vader. Hij zei tegen Wilfred de Jong zo ongeveer: "Die koeien hebben een leven, man, niet te geloven. Ze gaan overdag de wei in. 's Avonds komen ze weer thuis en dan worden ze gemolken. Daarna slapen op een voor hen gespreid bedje." Hij glunderde erbij alsof hij wel een koe zou willen zijn.

Kijk, dat doet je als boer goed. Een topschaatser die even zegt hoe het er werkelijk om toe gaat op de boerderij. Je zou willen dat Marianne Thieme dit gezien zou hebben.

Voeg hier nog bij dat Erben geen dag zonder boterhammen met kaas kan, dat kun je je geen betere ambassadeur voor de veehouderijsector wensen. Een paar opmerkingen van deze man doen meer dan de vele goedbedoelde commerciële acties, die miljoenen kosten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  linda

  Ambassadeur voor de koeien: geweldig. Alle koeien overdag in de wei. Bedankt Erben.

 • no-profile-image

  Sportvriend

  Erben Wernemars is een geweldig schaatser en persoon en een man met passie! Afkomstig uit en hele goede boeren familie. Maar of de koeien buiten komen of binnen blijven in dei zeer goede stallen van tegenwoordig, maakt niet uit. Ze hebben het veel beter dan de boeren die ze alle dagen goed verzorgen. Daar mag men ook wel eens een keer aan denken. De koeien worden gemolken en de boeren worden uit gemolken. Zeker in Nederland, daarom is Evert van Bentum naar Canada vertrokken. Door die wurgende regelgeving!

 • no-profile-image

  ex-melkboer

  En het mooie is vergaderboer;
  Hij overdrijft niet!
  Als ex-melkboer heb ik, vaak toen ik midden in de nacht de melk bij de familie Wennemars ophaalde, gedacht:
  Wie heeft het nu beter,die koeien of ik.

Of registreer je om te kunnen reageren.