Redactieblog

12 reacties

Drie nieuwe besmettingen met Q-koorts

Een drietal melkgeitenbedrijven is door het ministerie van landbouw besmet verklaard met Q-koorts.

Het gaat om bedrijven in Hilvarenbeek, Esch en Liessel. In Hilvarenbeek gaat het om een bedrijf met 1.050 melkgeiten, in Esch om 3.000 melkgeiten en in Liessel om 1.030 melkgeiten.

In totaal zijn in Nederland nu 71 bedrijven besmet met Q-koorts. Het gaat om 70 melkgeiten- en een melkschapenbedrijf. De drachtige geiten op de de bedrijven zullen worden geruimd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenboerin

  Beste Albert,
  Het gaat de meeste boeren niet om de centen, het zijn vaak bedrijven die al generaties bestaan. De boeren zijn trots op hun bedrijf, dat is nog echt liefde voor het vak. Vaak wordt er niet eens veel, meestal niets mee verdient. Het is keihard werken voor die centen. Liefde voor het vak, liefde voor hun dieren. Maar dat zul je misschien niet begrijpen.
  Het is met geen pen te beschrijven wat al die geitenboeren die geruimd zijn en alle andere geitenboeren in nederland op dit moment meemaken. Sinds december leven we al in de stress. Want je zult er maar bij zitten, je gaat er aan onderdoor.
  DIE RUIMING IS ECHT NIET NODIG, BETERE SCREENING DAT IS NODIG.

 • no-profile-image

  william

  zo is het en niet anders albert, als ik voor geld had gekozen was ik dus nooit boer geworden!!!!!
  ik hoop dat niet teveel mensen net als jij denken want als geld ons leven moet gaan leiden in plaats van passie dan gaat het goed fout. deze overheid maakt zijn beleid op basis van de druk vanuit de media, jou stem blijken ze zo te houden die van mij zijn ze kwijt maarja die paar stemmen van die boeren daar maken ze zich in den haag echt niet druk om volgens mij.
  groete van een gelukkig nog q-koorts vrij bedrijf

 • no-profile-image

  Janneke

  Dat er iets moest gebeuren is duidelijk. Dat het ministerie te laat in actie is gekomen is ook duidelijk. Onder politieke druk is het huidige ruimingsbeleid tot stand gekomen. Het frusterende ervan is dat dit ruimingsbeleid absoluut niet de oplossing is!

 • no-profile-image

  jantje

  Ga even je mond spoelen!?

 • no-profile-image

  pieter

  waar kun je wedden jeroen?

 • no-profile-image

  harmen

  Jullie zouden nu beter moeten weten. Er zijn helemaal geen 71 bedrijven besmet. Er zijn duizenden bedrijven besmet; onder meer zo'n 10.000 melkveebedrijven door het hele land.

 • no-profile-image

  Frank N.

  Vele bedrijven zijn besmet, maar de mensen die ernstige ziekte verschijnselen hebben is het ministerie in Den Haag. Wat ziekelijk om preventief drachtige geiten te ruimen, terwijl je hier hoogstwaarschijnlijk het daadwerkelijke probleem niet mee aanpakt. Heeft men er in Duitsland ook last van? Wat doet Duitsland ter bestrijding van de Qkoorts? Het is in mijn ogen niets anders dan het kapot maken van de geitenhouderij, evenals ze bezig zijn om de varkenshouderij een hak te zetten, door boeren enkel in lucht te laten investeren (andere roosters, luchtwassers). De boodschap is duidelijk: Den Haag wil af van de boeren. Het beleid in Nederland is ziek, ernstig ziek.

 • no-profile-image

  geitenkop

  de grootste besmetting zyn het lnv en het ministerie van landbouw en veeteelt maar daar word niet geruimtmaar het wordt zolangzamerhand wel tijd dat daar geruimt gaat worden willen we nog geitenboeren over houden.

 • no-profile-image

  jeroen

  er loopt momenteel een wedstrijd of de honderd bedrijven gehaald worden voor 1 april 2010

 • no-profile-image

  albert geurts

  Mensenlevens of dierenlevens.
  Ruimen of Q-koorts gedogen.
  Beste mensen, die ruiming is toch echt nodig.

  Bij een beetje financiële tegenwind kunt u de grond verkopen en bent u alsnog miljonair.

 • no-profile-image

  Q koorst geintresseerde

  Het is inderdaad rot voor mensen die er ziek van geworden, maar van wat in Nederland kan een mens niet ziek worden of overlijden? Denk aan mexicaanse griep, gewone griep, kanker dat door het milieu komt, allemaal ziektes waar mensen aan overlijden en waar niemand op aan kan worden gesproken, niemand waar schade op verhaald kan worden. Veehouders zijn echt nog ondernemers! Zij moeten een bedrijf runnen en ja als veehouder heb je bedrijfsrisico's. De opmerking dat bij financiele tegenwind de grond verkocht kan worden vind ik, net als wat het ministerie nu doet, de weg van de minste weerstand. Veel geitenbedrijven hebben geen eens grond, waardoor dat miljonair dus wel vergeten kan worden, en denk eens aan de belasting waar een groot deel aan afgedragen moet worden bij bedrijfsbeeindiging. Ik ben het er inderdaad mee eens dat ruimen niet het best gekozen beleid is, helaas denkt het ministerie er wel zo over en het aantal boeren in Nederland weer dalen. En Albert even over het ruimen, wat is echt nodig? Ruimen van drachtige dieren, ruimen van dieren die besmet zijn, besmette dieren laten lopen? Wordt de bacterie zo uitgeroeid?

 • no-profile-image

  geitekop

  beste mensen ze hebben in den haag zeker niet doordat ze van de veehouders wel moeten leven zonder een vehouder geen boter op brood geen vlees op bord en brooden ga zo maar door dus hoe meer er geruimd wordt hoe duurder de producten om de kop boven water te houden.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.