Redactieblog

4 reacties

Drachtige schapen morgen geruimd

De drachtige schapen op het besmette melkschapenbedrijf in Stolwijk worden donderdag geruimd in verband met Q-koorts.

Vandaag worden de dieren gescand en getaxeerd. Op het bedrijf zijn in totaal 500 Friese Melkschapen aanwezig. Dit is een zeldzaam schapenras in Nederland, waarvan nog ongeveer 8.000 dieren aanwezig zijn. Ook het bedrijf in Kraggenburg ging het ook om Friese Melkschapen.

Het melkgeitenbedrijf in het Noord-Brabantse Haren wordt donderdag getaxeerd en geruimd. Op beiden bedrijven is de bacterie aangetroffen in de tankmelk. De dieren vertonen geen klinische verschijnselen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bart

  MOORDENAARS !!!!!

 • no-profile-image

  p

  waar is het einde ?
  wanneer zien ze in den haag in dat het niks uit haal ?!!

  ze kunnen beter gewoon tege de boeren zeggen dat ze niet meer welkom zijn in nederland!!!!

 • no-profile-image

  Frank

  Beste Erwin, Hoe kom je aan deze info? Waar is het op gebaseerd? Geruchten die onlogisch klinken zijn denk ik niet bedoeld om op het www te spammen. Ik hoop dat de 50.000 überhaubt niet gehaald worden, al zal dat wel eens erg tegen kunnen vallen...

 • no-profile-image

  erwin

  er gaat een gerucht dat er gestopt wordt bij 50.000 dieren. Of dat waar is kun je binnen een maand zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.