Redactieblog

248 x bekeken 4 reacties

Dierenartsen bezorgd over toekomst van geitensector

Dierenartsen maken zich zorgen over de toekomst van geitenbedrijven.

Dat blijkt na twee bijeenkomsten voor dierenartsen die betrokken zijn bij de ruimingen van geiten in verband met Q-koorts.

Dierenartsen vinden het moeilijk om de maatregelen uit te leggen aan veehouders. Doordat Q-koorts en de gekozen aanpak complex zijn, is er onder de artsen onbegrip over het beleid van de ministeries van landbouw en volksgezondheid. Bij de dierenartsen ligt het accent op diergezondheid, dierwelzijn en zorg voor de veehouder; terwijl juist de volksgezondheid in het overheidsbeleid rond Q-koorts leidend is.

Een van de kritiekpunten is dat bij de maatregelen vooral de politieke overwegingen de boventoon zijn gaan spelen waarbij minder plaats was voor de rationele veterinaire afwegingen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  harmen

  Q-koorts te moeilijk voor de veeartsen? Het is heel simpel; luister naar Verburg en Klink, die hebben er verstand van! En let op: zij gaan ons met hun deskundigen binnenkort ook uitleggen waarom ondanks al die afgeslachte geiten de Q-koorts gewoon doorgaat. Geiten zijn namelijk zelfs in het hiernamaals nog gevaarlijk!

 • no-profile-image

  boer

  En daar komen ze nou mee

 • no-profile-image

  jan

  Het ruimen van de geiten is gestart omdat er te weinig tijd was de geiten meerdere keren te testen. De minister gaat nu gelukkig over naar een risicogbenadering. Nu zijn er nog bedrijven waar de geiten pas in april af gaan lammeren. Kan daar niet individueel getest worden nu het bij bokken ook kan? Elk bedrijf en elke geit die hierdoor gespaard kan worden is er één! Voor veel geitenbedrijven is dit helaas nu niet meer nodig! Gedeeltelijk geruimd bedrijf.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  wie waren er bij dat ruimen ,de veeartsen ????? alles in opdracht van Verburg en Klink dus bang voor hun baantje ???.

Of registreer je om te kunnen reageren.