Redactieblog

240 x bekeken

Mara

Hoe kun je een column schrijven als je met je hoofd in de wolken bent? Ik weet het niet, maar ik ga het proberen, want deadline is deadline. . . 

We hebben een kleindochter!! Vannacht is ze geboren, ze is hééééél mooi en ze heet Mara. Pake Sjoerd en ik zijn net terug uit Tollebeek, waar een trotse vader de deur open deed en onze dochter als blije moeder ligt te stralen.

Het wiegje staat naast het bed. Ik kan alleen maar kijken. Met een mengeling van liefde, vreugde en bewondering streel ik die pietepeuterige vingertjes en zie ik dat kleine mondje bewegen. Wat is dit mooi. . !

Eigenlijk zou ik schrijven over hoe het Sjoerd vergaan is na zijn ongeluk van een paar weken geleden. Hij reed met zijn kraan tegen een viaduct, vloog uit de cabine en belandde op straat. Nadat hij in het ziekenhuis was opgelapt kreeg ik hem weer mee naar huis. Vooral de diepe wond aan zijn linkerbeen zorgde er voor dat hij zo mak was als een lammetje.

Liggend op de bank liet hij zich lekker vertroetelen. Bij de eerste controle in het ziekenhuis leek alles goed, bij de tweede controle niet. Het hele been was dik, rood en glanzend. Wondroos. Hij moest blijven en werd meteen aan een infuus met een antibioticum gelegd.

Sjoerd twijfelde meteen al. ”Gewone antibiotica helpt niet bij mij”, zei hij tegen de dokter. Dat klopte. De volgende dag kreeg hij er nog een middeltje bij. Negen dagen mocht hij in Sneek logeren en nu is hij thuis elke dag z’n been aan het spoelen en opnieuw verbinden. En is hij er ongevoelig voor worden. ”De middelen die ik vroeger gebruikte bij de koeien om ze droog te zetten, moest je eigenlijk met handschoenen aan toedienen, maar dat deed ik nooit”, zegt hij met spijt achteraf. Nu zou hij iedereen wel willen waarschuwen om toch vooral voorzichtig te zijn.

Gelukkig kan hij weer een beetje lopen en kon hij mee om zijn kleindochter te bewonderen.
Ik wens iedereen goede kerstdagen en een fijne jaarwisseling, maar voor ons is vandaag de allermooiste feestdag!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.