Redactieblog

963 x bekeken 2 reacties

Landelijke landbouwnormen voor 2010 bekend

Apeldoorn - Na onderhandeling met het landbouwbedrijfsleven heeft de Belastingdienst vrijdag de landelijke landbouwnormen 2010 vastgesteld.

Aan de zijde van het bedrijfsleven hebben de Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus VLB, LTO Nederland, de Samenwerkende Registeraccountants en Accountantsadministratieconsulenten (SRA), de Tuinbouw Accountants Administratie Kantoren (TAAK) en de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) aan de onderhandelingen deelgenomen.

Het resultaat is dat nu voor het negentiende jaar voor de meest gangbare kostenposten en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden in de akkerbouw, bollen- en bomenteelt, veehouderij en tuinbouw normbedragen zijn vastgesteld.

De landbouwnormen bestaan uit een elftal onderdelen. Zo zijn er normen vastgesteld voor onttrekkingen uit het bedrijf zoals eigen gebruik van eieren, melk en gas, olie, elektriciteit en water. Hierin zijn enkele kleine wijzigingen aangebracht. Verder zijn er nieuwe waarderingen overeengekomen voor dieren en de voorraden mais en gras. Ook zijn er nieuwe normen vastgesteld voor de tuinbouwsector. Voor deze sector betreft het vooral afschrijvings- en waarderingsnormen.

Verder zijn voor de onderdelen bloembollenkramen, boomopstanden, de productierechten en afschrijving landbouwmachines nieuwe normen vastgesteld.

De normen zijn dit jaar als onderdeel van het eveneens op 10 december gesloten convenant tussen LTO Nederland en de Belastingdienst opgenomen.

Al met al zijn nu voor het 19e achtereenvolgende jaar de Landelijke Landbouwnormen vastgesteld. Zij voorzien in een behoefte voor zowel adviseur als inspecteur. Veel onnodige discussies worden hiermee voorkomen.

De tekst van de landbouwnormen 2010 is op korte termijn raadpleegbaar via de website van de Belastingdienst.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    bpcroasrfwv

    pntaik cczxahynvhpt, [url=http://pbfvwhkmxzeb.com/]pbfvwhkmxzeb[/url], [link=http://swapiefuclab.com/]swapiefuclab[/link], http://gaozisslpxdl.com/

  • no-profile-image

    johldhmk

    O3X36u cnjmuhssubao, [url=http://olmbrcwsaaai.com/]olmbrcwsaaai[/url], [link=http://mexxzkdeyobn.com/]mexxzkdeyobn[/link], http://krnphskyjlpa.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.