Redactieblog

255 x bekeken 29 reacties

Dure Partij voor de Dieren

Op het ministerie van ELI (even wennen) werken twee ambtenaren die niets anders doen dan de vragen van de Partij voor de Dieren (PvdD) beantwoorden.

Dat hoeft niet meer. Het kabinet Rutte heeft bepaald dat vragen van partijen niet meer schriftelijk ingediend hoeven te worden. De ambtenaren kunnen gewoon weer mondeling worden geraadpleegd. Dat was onder vorige kabinetten verboden. Alles moest op papier gevraagd worden. Nu niet meer. Dat scheelt volgens het ministerie twee ambtenaren. Een mooie besparing dus.

Maar het komt er niet van. De Partij voor de Dieren heeft aangekondigd gewoon door te gaan met het stellen van schriftelijke vragen. De reden: "Mensen moeten wel kunnen zien welke vragen we stellen", zegt Esther Ouwehand van de PvdD.

Zo zit deze Partij dus in elkaar. Er moet sterk worden bezuinigd. Er wordt gekort op uitkeringen van jongeren en andere zwakkeren in de maatschappij. En dan gaat zo'n Partij voor de Dieren gewoon door met het stellen van schriftelijke vragen. Terwijl ze weten dat het veel geld kost. Geld dat helemaal niet hoeft te worden uitgegeven omdat de vragen mondeling kunnen worden beantwoord.

PvdD misbruikt op deze wijze gemeenschapsgeld, dat beter besteed zou kunnen worden aan de zwakkeren in de samenleving. Walgelijk. Het zegt veel over de moraal van deze Partij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dier

  Als het mogelijk blijft vragen schriftelijk te stellen met de daarbij behorende duidelijkheid voor de buitenwacht is hier niks mis mee. Als het zo erg is, de regels aanpassen. Er zullen er meer zijn die schriftelijke vragen stellen, ook geen probleem. Als alleen al de PVDD twee ambtenaren aan het werk houdt, dan stelt de rest van de kamer zeker geen vragen ? Of is de rest over landbouw niet zo geintereseerd?.

 • no-profile-image

  Zijn ze nu zo dom dat ze niet verder komen dan het stellen van vragen?

 • no-profile-image

  Laten we zowel de ernst en nut van de vragen als de bijbehorende kosten openbaar maken, zou best eens goed kunnen werken zo tegen de verkiezingen. Kan de kiezer zelf bepalen of deze schriftelijke vragen opwegen tegen de kosten.
  Het is toch >Wie betaalt die bepaalt< in dit land???

 • no-profile-image

  Denkt Vergaderboer nu werkelijk dat er 2 ambtenaren zullen verdwijnen als de PvdD geen schriftelijke vragen meer stelt? Vergeet het maar! Bovendien: wat heeft de van geen kanten deugende mestwet ons al niet gekost? Moet zo langzamerhand een paar miljard zijn. Geen punt, we gaan er gewoon mee door. De ego's van een paar omhooggevallen ambtenaartjes zijn kennelijk belangrijker dan de ondernemers in dit land. Dat is pas echt walgelijk.

 • no-profile-image

  M de Boer

  Toch gemakkelijk op te lossen! Schriftelijke vragen worden niet meer beantwoord en stel een limiet aan het aantal vragen dat gesteld mag worden in een bepaalde periode. Dan moeten Hanneke en Tanneke zich wel houden aan de regels, welke gesteld worden.

 • no-profile-image

  Heeft het CDA ooit iets nuttigs gevraagd??? Nee toch, die doen alles via de mondelinge achterkamer. Juist de C van CORRUPT. En daar kunnen wij het dan mee doen. PVDD en andere partijen: gewoon schriftelijk vragen blijven stellen. we halen het geld bij defensie vandaan, want iets onzinnigers bestaat er niet. Er komt nu genoeg vrij, nu die zinloze missie gelukkig is afgelopen.

 • no-profile-image

  Inderdaad geldverslindende walgelijke partij.

 • no-profile-image

  een burger

  De PvdD laat zien dat in Nederland 1 op de 75 stemmers vindt dat dieren van meer belang zijn dan mensen. Dat er te weinig handen aan het bed zijn, lijkt niet van belang; dat er nog dagelijks vele duizenden mensen in Nederland naar de voedselbank moeten, lijkt niet van belang. Als in ieder land wereldwijd de dieren hetzelfde als in Nederland behandeld zouden worden, zag het er voor de dieren al véél beter uit. Als de PvdD ECHT iets voor de dieren wil betekenen, zou ze in de ergste landen moeten starten. Dán kan ze wat bereiken. Maar dat willen ze niet. Nu zijn ze hun eigen zakken aan het vullen over de rug van de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler, omdat dat blijkbaar kan. Met NUL resultaat overigens. En terecht.

 • no-profile-image

  hier zijn slechts gefrustreerde boerkes aan het woord, die zelf hun dieren verwaarlozen.

 • no-profile-image

  dierenboer

  volhouden, partij v. d.. dieren ik steun jullie. inderdaad zijn er veel gefrusteerde boeren maar die moeten maar eerst gaan overleggen met de partij waarop ze hebben gestemd.

 • no-profile-image

  Ik vind het belachelijk dat sommige mensen hier beweren dat elke boer een dierenbeul is. Waarschijnlijk zelf nog nooit op een boerderij geweest, niet in staat de stier van de koe te onderscheiden, maar wel een grote bek opzetten over hoe zij denken hoe het moet.

 • no-profile-image

  Kwats gaatze. In het agd worden mensen die sympathie uiten voor de pvdd afgeschetst als zijnde vreemde buitenaardse wezens. Waarom??? Omdat boeren zich bedreigd voelen door deze partij. Maar.... niets is minder waar. Elke boer, die diervreindelijk is, zou moeten stemmen op deze partij om de ddodeenvoudige reden dat zij het allerbeste willen voor het dier. En dat wil die boer toch ook....................of toch niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Het allerbeste voor het dier is volgens de PvdD géén veehouderij. Dàt is waar ze op uit zijn en dàt is waar de boeren zich tegen verzetten. Overigens is in de ogen van de PvdD het laten creperen van duizenden dieren in de OVP wèl oké. Hoe geloofwaardig ben je dan nog met je "dierenliefde"?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer, hoe geloofwaardig is een ideële partij nog als zij ziel en zaligheid aan dominee Koffeman en zijn 7e dagskwezels verkoopt?

 • no-profile-image

  conservatief

  PvdD is uit op de vernietiging van de boerensector.
  De redenering is simpel: Meer diercomfort is hogere productie. Dus meer geld voor de boer. Boeren worden dus automatisch gestimuleerd te doen aan dierwelzijn. De PvdD toont aan hier niet van te ( willen ) weten en Nederland met hoge lasten en bureaucratie op te zadelen!

 • no-profile-image

  Dat laatste geldt niet alleen voor de PvdD, Conservatief!

 • no-profile-image

  Marianne Thieme is zelf ook zo'n 7e dagkwezel, Herkauwer.

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  PvdD is waarschijnlijk een wolf in schaapskleren.
  Verbeter de wereld en begin bij je zelf!
  Het enigste wat ze doen is de boeren die zeer goed voor hun dieren zorgen, proberen kapot te maken! De idioten van de doorgeslagen groeperingen, zoals milieu en natuur en dierenactievisme en geloofovertuiging, gaan veel te ver. Het is een vorm ven terrorisme.Wat deze mensen dagelijks veroorzaken is zeer dramatisch. Hier moet hard tegen op getreden worden. Maar zeker niet met mee lopen! Criminaliteit is ongeloofelijk sluw, je trapt er in voor dat je er erg in hebt!

 • no-profile-image

  Kan ik de reactie van Herkauwertje is op maken dat hij en Nico geen vrinden meer zijn?
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Uit veel reacties blijkt de ongegronde haat tegen de pvdd. Dan zijn het terroristen, dan kwezels en noem maar op. Het blijkt toch moeilijk te verkroppen dat de pvdd voorhoudt wat een boer eigenlijk zou moeten doen. Blijkbaar doen velen dat dus niet, Een boer, die het dierenwelzijn in het vaandel draagt, heeft niets te vrezen. Integendeel zelfs. Maar het blijkt een gewoonte in ons landje dat politieke partijen, die een iets andere ideologie voorstaan als de traditionele vooral dat christelijk gedoe, (ik vind dat veel gevaarlijker en kindonvriendelijk!!!!!!!), om deze partijen in een verdomhoek te plaatsen, terwijl bv met name het CDA een van de meest corrupte partijen in ons land is. De hetze tegen bv Wilders en Pvdd lost niets op. De Pvdd doet in de kamer niets anders dan hetgeen wettelijk zo is geregeld. Klaar, als ik hieronder dierenvreind lees, lees ik een totaal gefrustreerd iemand, waarschijnlijk omdat hij zich niet houdt aan regels tav dierenwelzijn. Het kan ook nog zijn dat hij jager is!!! Dat is helemaal erg.

 • no-profile-image

  Vragen vanuit kamerfracties behoren schriftelijk gesteld en beantwoord te worden. Om te voorkomen dat er gerotzooid wordt en er in voorkomende gevallen niets meer middels de WOB te achterhalen valt. Rutte is niet de persoon om zoiets eigenmachtig te bepalen.Hij is slechts een zichzelf voorbijgalopperende gedoogpremier. Géén coudillo van de banalenrepubliek aan de Hofvijver! Voor alle wijzigingen in het staatsrechtelijk bestel behoren daartoe omschreven wegen bewandeld te worden. De jouwe mag wat mij betreft zo naar het jiskefet!

 • no-profile-image

  Redactie, ik kan het billijken dat teksten van jagertje verwijderd worden, maar teken bezwaar aan tegen het censureren van mijn teksten. Beste Heel, weet jij niet dat de KNJV het in Den Haag voor elkaar heeft geflikt om clownesk geklede en wapendragende Wbe-idioten op basisscholen kinderindoctrinatie te laten plegen door hen in wettelijke lesuurtijden leugenachtige verzinsels ten gunste van de jacht te laten verkopen? Dat moet ten spoedigste stoppen en de schuldigen moeten voor het gerecht gesleept worden. Jagers zijn dus niet alleen dierenmoordenaars en schandelijke feitenverdraaiiers, maar ook nog eens immorele kindermisbruikers! Lekker Normen - en Waardenvol land heeft Balkenendes CDA ons geschonken, nietwaar? Inderdaad: niet waar!

 • no-profile-image

  We moeten wel bij het onderwerp blijven vind ik. Als Esther Ouwehand vind dat ze de vragen ( ook ) schriftelijk moet kunnen stellen vind ik dat volkomen begrijpelijk. Het brengt duidelijkheid en het geeft achteraf minder discusie inzake de beantwoording. Voorts mag de Partij voor de dieren gerust de samenleving kritisch volgen . Die paar ambtenaren waar soms de dicussie over gaat doet niet ter zake, vooral niet als er minder achterkamertjespolitiek komt door die schriftelijke vragen

 • no-profile-image

  Dierenboer, ik ben het wel met je eens, maar het punt dat ik aansneed is niet minder belangrijk dunkt mij. De KNJV en het CDA hebben het écht zovér gekregen dat hobbyjagers voor schoolklassen hun vuige smerige dierenmoordleugens mogen verkopen. Tegen betaling door de belastingbetaler! Ik vind dat hiernaar een parlementair onderzoek moet worden ingesteld en de daders moeten als kindermisbruikers bestraft worden. Want het goorste wat volwassenen jegens minderjarigen en leerplichtigen kunnen flikken, is indoctinatrief hersenspoelen. En dat doen die schoften!

 • no-profile-image

  Laten eens even zien hoeveel ambtenaren er nodig zouden zijn om alle kamer vragen op te lossen als ook de andere partijen 1 op 1 zouden lopen. in dit geval zouden er 300 ambtenaren bij moeten komen op alleen ELI voor landbouw een kosten post van € 40.000 per Kamer lid, is € 6.000.000 totaal. Kunnen we ons afvragen of dit niet wat overdreven is? Zijn al de vragen wel relevant of zijn het vragen om aandacht te vragen voor de vragenstellers. Laten onze volksvertegenwoordigers eens meer gaan doen, waar ze voor gekozen zijn en zich minder druk maken om hun eigen EGO.

 • no-profile-image

  mensen die zich vergelijken met dieren kun je toch niet serieus nemen

 • no-profile-image

  de partij blijkt gewoon hard nodig te zijn zolang er jagers in onze natuur rondhollen die alles omver knallen wat er voor hun loop komt. Je kunt dus veel beter de jagers uitroeien, dan wordt de PVDD overbodig. Dat zijn redeneringen. Stel je altijd de vraag: hoe is zo,n partij ontstaan???????????? Juist door het gedrag en de schietzucht van 28000 volstrekte idioten. En 1 daarvan wil ook nog graag koning worden..........Hoe is het mogelijk.

 • no-profile-image

  De PvdD blijft schriftelijke vragen stellen omdat ze na twee dagen al niet meer weten wat ze nu eigenlijk precies gevraagd hebben.

 • no-profile-image

  Herkauwer schreef:
  De KNJV en het CDA hebben het écht zovér gekregen dat hobbyjagers voor schoolklassen hun vuige smerige dierenmoordleugens mogen verkopen. Tegen betaling door de belastingbetaler!

  Helemaal goed herkauwer!!!!
  Ik houdt hier een vorstelijk salaris aan over.
  Mooi toch?

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.