Redactieblog

Waterschap benadert boeren

Waterschap Aa en Maas benadert boeren die schade ondervinden doordat hun percelen worden gebruikt als waterbergingsgebied.

De bergingsgebieden bij Someren en Asten zijn ingezet om grotere economsiche schade aan kassencomplexen te voorkomen.

"De inzet van met name het waterbergingsgebied Diesdonk was een bestuurlijke calamiteitenbeslissing die goed heeft uitgewerkt. De peilen in de omliggende rivieren en beken daalden", aldus het waterschap. Aa en Maas benadert alle eigenaren van de ondergelopen percelen in waterbergingsgebied Diesdonk om afspraken te maken rondom de schade. Daarbij maakt het waterschap gebruik van de bestaande schadevergoedingsregeling, die samen met ZLTO is opgesteld.

De Waterafvoer in Oost-Brabant gaat langzamer dan verwacht. Het waterschap zegt dat de piek van de Maas ook minder hoog is dan verwacht. In combinatie met de gunstige weersvoorspelling verwacht Aa en Maas ondanks de langzame afvoer van water geen grote problemen de komende dagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.