Redactieblog

1 reactie

SKAL: ook dubbele wachttijd bij ontwormmiddelen

Voor biologisch vee dat met een chemisch-synthetisch diergeneesmiddel worden behandeld geldt een dubbel wachttermijn.

Dat geldt ook voor ontwormmiddelen, meldt certificeringsorganisatie Skal. Bij biologisch vee geldt voor alle middelen een dubbele wachttijd voordat het product afgeleverd mag worden, met uitzondering van homeopathische en fytotherapeutische diergeneesmiddelen, meldt Skal.

Wanneer er voor een diergeneesmiddel een wachttermijn geldt van 0 dagen, geldt dat ook voor biologische producten.  "Als er geen wachttijd is bepaald, moet een wachttermijn van 48 uur worden aangehouden", meldt Skal.

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Mogen die biologische boren nog steeds worm middelen gebruiken dan????

    das toch niet eerlijk en zeker niet natuurlijk

Of registreer je om te kunnen reageren.