Redactieblog

1 reactie

Ringrot in Canada

In het Canadese Prince Edward Island zijn twee besmettingen met ringrot in aardappelen bevestigd.

Dat meldt het provinciale departement van landbouw. De Canadese voedselinspectie CFIA onderzoekt de omvang en de oorzaak van de besmetting op de twee pootgoedbedrijven. Vooralsnog lijkt de bacterie zich niet verspreid te hebben naar andere bedrijven.

CFIA onderzoekt alle partijen aardappelen op de besmette bedrijven. Beide bedrijven mogen de aardappelen niet meer als pootgoed verkopen. het landbouwministerie geeft de boeren de mogelijkheid de aardappelen als consumptieaardappelen te verkopen of om ze te vernietigen. Volgens CBC News gaan beide bedrijven de aardappelen als consumptie verkopen.

Enkele jaren geleden werd ringrot voor het laats gevonden in Prince Edward Island, in het uiterste westen van Canada.

Eén reactie

  • no-profile-image

    W Geverink

    Prince Edward Island ligt in het oosten van canada ten noorden van de provincie Nova Scotia. Vancouver Island ligt in het uiterste westen van Canada.

Of registreer je om te kunnen reageren.