357 x bekeken

Nog geen privatisering Dienst Regelingen

Staatssecretaris Henk Bleker voelt voorlopig weinig voor het privatiseren van Dienst Regelingen.

Dat zei hij gisteren in reactie op een voorstel van Tweede Kamerlid en partijgenoot Ger Koopmans (CDA). Volgens Bleker is het onverstandig de dienst op te zadelen met een dergelijke ingrijpende maatregel, terwijl daar nu een 'verbeteroperatie' gaande is. "Laten wij eerst zorgen dat essentiële zaken op orde zijn", stelde hij. "En dan wil ik in de tweede helft van volgend jaar bezien of structuurveranderingen nog nodig zijn."

Dienst Regelingen lag de afgelopen jaren zwaar onder vuur. Met name de problemen rondom de perceelsregistratie en vertraging met de uitbetaling van de toeslagrechten leidden tot flinke kritiek van Kamerleden en boeren. Volgens Koopmans is de door Bleker genoemde verbeteroperatie geen afdoende oplossing.

Of registreer je om te kunnen reageren.