Redactieblog

336 x bekeken 47 reacties

NVV: samenwerking ZLTO met Wakker Dier is naïef

Het is ongelooflijk en naïef dat ZLTO met Wakker Dier aan tafel zit.

Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg van de varkenshoudersvakbond NVV. "We hebben net een nieuwe regering die juist meer aandacht hebben voor de economische positie en de concurrentiepositie van Nederland in de wereld. Het is heel naïef om nu met een van de meest extreme clubs te gaan samenwerken", vindt Zwanenburg.

Zwanenburg benadrukt dat Wakker Dier in het verleden schofferende en beledigende uitspraken heeft gedaan. "Ze zouden hiervoor eerst excuses moeten aanbieden en zich van deze acties distantiëren voordat ze de dialoog aangaan", vindt Zwanenburg. "Zolang ze dat niet doen hebben ze een dubbele agenda en staan ze dus achter de uitingen die ze in het verleden hebben gedaan", zegt Zwanenburg.

De varkenshouder snapt het belang van samenwerking met Wakker Dier totaal niet. "We produceren voor een wereldmarkt en die stelt andere eisen dan Wakker Dier. Op deze manier ga je produceren voor een klein deel van de afnemers. Een deel van de varkenshouders kan het bedrijf dan wel sluiten. Laat Wakker Dier eerst maar op Europees niveau samenwerken met andere dierenclubs om tot overeenstemming te komen", vindt Zwanenburg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  verstraten

  Jos de Peel, maar dat hoeft ook helemaal niet! Vooral niet meer dan de markt kan verdragen en dus niet meer dan de consument wil betalen, anders wordt elk initiatief om zeep geholpen.
  Rome is ook niet in een dag gebouwd.
  En aangezien we dik 60% van zuivel en vlees exporteren hoeft ook niet iedereen zich hier op te richten. Meerwaarde moet uit de markt komen. Komt er geen meerwaarde dan ook geen voorwaarden! Dat is de slag die gemaakt moet worden in denken en doen van boer /consument en onze "dieren"vrienden

 • no-profile-image

  Northwest

  Men probeert veel zaken te regelen die niet geregeld hoeven te worden. Laat de consument maar beslissen met zijn koopgedrag.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Het L.T.O/Z.L.T.O en wakker dier hebben de zelfde agenda.
  Weg met het familie bedrijf, wakker dier zijn natuur En het L.T.O/Z.L.T.O zijn mega bedrijven, met groente en dieren flats.

 • no-profile-image

  Burke

  Kijk Louisa, ik heb geen enkele behoefte om met jou in discussie te treden , want ik walg van W.D. Om met een dergelijke ondeugdelijke organisatie in discussie te gaan is als een gifbeker leegdrinken om vervolgens te moeten constateren dat men toch haar eigen gang gaat of achter in je rug een stolk steek plaatst

 • no-profile-image

  watersnip

  De heer van de NVV zegt het heel duidelijk, wij produceren voor de wereldmarkt. Annechien heeft het altijd over de driehoek Berlijn Parijs en Randstad. Wie liegt hier nu? En moet je hier in dit kleine land een varkenshouderij willen die voor de wereld produceert? Dat kan elders toch veel efficienter en met minder milieu en volksgezonheidsaspecten? Zoals Hans uit Brazil al tijden aangeeft.
  Wanneer komt dat nu eens door in die koppen hier.

 • no-profile-image

  Ineke

  Wanneer wordt er eindelijk beseft dat de hele dierenhouderij nogal hopeloos is
  dat het alleen nog maar om geld draait, terwijl er uitwegen gezocht worden die er eigenlijk niet zijn.
  met respect voor dieren heeft het niets te
  maken met respect voor mensen evenmin, anders zou je ze geen kapot gesneden dieren te eten geven. het is gewoon een heel erg verdrietige verslaving, waarvan je zegt als je er van af bent, "Daar had ik veel eerder mee moeten stoppen". we weten blijkbaar niet beter meer, open je ogen en je hart in plaats van je (lederen) portemonnee om weer meer geld in en uit tel laten stromen in een hopeloze op leed gebaseerde economie.

 • no-profile-image

  Boer, weg van nog veel verder

  Ik begrijp nog steeds niet waarom de boeren blijven ergerweren met wd. Die lui hebben miljoenen schade aangericht voor de boeren en het is hoogtijd dat die uitgeschakeld worden. Ik zou beginnen om een teken te plaatsen dat zegd dat elk lid van wd hier binnen komt, komen er stukken en kon hij verdwijnen met 4 slappe banden.

 • no-profile-image

  boeren open uw

  Tjonge tjonge moet er eigenlijk ook geen energie in stoppen maar goed omdat er nog naiefe lto boeren zijn vooruit.... wd heeft verborgen agenda, het allerliefst zien ze alle boeren oprotten in NL dat is toch wel duidelijk en dat hebben ze ook aangegeven eerder. Met zeer geweldadige, criminele en terroristische acties hebben ze de landbouw in NL in discridiet gebracht. En nu willen ze samenwerken met LTO ??? Kijk van wakkerdier prima, maar LTO zou toch veel beter moeten weten. Maar prima als jij voor de ondergang van de landbouw in NL wilt tekenen dan ga maar fijn met wd in zee en wens je veel succes, maar niet peipen als we onszelf de markt uitprijzen met onmogelijke eisen die alleen NL gaat opleggen dan. Meer welzijn in NL is heel goed mogelijk maar dan wel op EU nivo !!

 • no-profile-image

  boer

  Goed gezegd boer, knap ver weg. De N.V.V. stelt niks meer voor. Maar wat wil je met een voorzitter die vindt dat we voor de wereldmarkt moeten produceren. Gezien onze milieu- en welzijnseisen kunnen we dat natuurlijk nooit.

 • no-profile-image

  Harm

  Weer een fusie op handen. ZLTO gaat samen met WD. Van mij mogen ze. Ben benieuwd wat de leden ervan zeggen. De melkveehouders zullen wel blijven, die worden met deze fusie even uit de wind gehouden. Het is verdeel en heers, ook WD weet dat met het splijten van de agrarische sector winst te halen is. Je moet ze net als vlees, eerst in stukjes snijden en vervolgens in de gehaktmolen stoppen. Maar gelukkig zijn de varkens-en pluimveehouders al voorzien van een eigen vakbond.
  Succes met de Wakkere Dieren

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Nog zoiets, uit het agd van vandaag: onlangs bleek uit internationaal onderzoek dat de bestaande rekenmethoden voor methaanuitstoot ongeschikt zijn. Laat dit land aub stoppen met zich hiermee te bemoeien; Het niveau is veel te laag en dat wordt met de dag erger.

 • no-profile-image

  Boer

  Boeren zien het liever dat hun lidmaatschapgeld wordt gebruikt om WD en de personen erachter aan te pakken. Als de Wakkere Dieren voor elke leugen twee ton hadden moeten betalen had deze organisatie al jaren geleden opgehouden te bestaan. Leden zien met lede ogen aan hoe met hun belangenorganisatie de gek wordt aangestoken. Op zich is dat jullie eigen schuld. Aan alles is te zien en te merken dat jullie belangenorganisatie voor jullie als leden een slechte job doet en ze er nog mee weg komen ook. Belangenbehartigers zijn gewoon werkvolk, die als je de teugels te los laat hangen de kantjes er af lopen en de weg van de minste weerstand kiezen. Wat er ontbreekt zijn gekozen boeren leiders die deze club kunnen aansturen en er werk/prestaties uit kunnen krijgen. Hoe verwachten jullie dat jullie belangen behartigd worden als jullie organisatie met wakker dier en lnv in bed kruipt?

 • no-profile-image

  tygo

  ik ben blij dat wakker dier zulke eisen stelt....sdkxkb

 • no-profile-image

  lizette

  wat een bekrompenheid NVV. WD is gewoon een dierenclub en dat doen ze goed. Samenwerken of wil je dat ze je blijven bestrijden. Mag jij kiezen.

 • no-profile-image

  Han

  Als ZLTO met Wakker Dier tot de overeenkomst komt, die WD voorstaat, kleine varkensboeren met modderpoelen en de Supermarkt zover krijgt, dat er alleen van dit vlees ligt met een beduidend hogere prijs is het voor de varkens boeren geen vooruit en geen achteruit gang, ze zullen net als nu weinig overhouden aan hun varkens. Alleen de BV Nederland houdt er niets meer aan over dan een lege export container. Wie wil er nu duur vlees alla WD recept eten als Hans Br. hetzelfde vlees voor de helft van de prijs thuis bezorgt?? Laat de alternatieve kliek maar enkele jaren regeren, dan is de hele landbouw terug gebracht tot een maat, die net grnoeg is voor de Nederlandse markt en verder Natura 2000. Voor de blijvers betekent het aan de leiband van de alternatievelingen lopen of emigreren naar boervriendelijke oorden. Laten we wel zijn er zijn nog landen met veel goede gronden en honger maar zonder boeren. Les 1 van de Economie zegt; "Vraag > Aanbod = Hoge Prijs".

 • no-profile-image

  wordt

  Helemaal mee eens. Ik heb mijn lidmaatschap reeds opgezegd bij deze veraarders onder de veehouderij. Nog erger dan wakkerdier zelf.....

 • no-profile-image

  autochtone boer

  Heel wat lieden op afstand menen als de Paus te moeten toezien of we het overal wel goed doen. Hebben zichzelf benoemd tot ongevraagde observator, waarvoor grote dank.

 • no-profile-image

  lto

  Ach blijf jij maar mooi beetje zwemmen in je drijfzand als jij het vertikt om iets te verdiepen wat de NVV ne doet en wil

 • no-profile-image

  Louisa

  Wat een blabla van die Zwanenburg en hoe naief ook. Hij ziet toch zelf wel hoe de acties van Wakker Dier steeds heel prachtig in het nieuws komen en hoe ze supermarkten op de knieen krijgen. Wakker Dier is niet te verslaan en wat doe je dan? :
  if you cant beat them, join them

  :-) ;-);-);-)
  Groet, Louisa

 • no-profile-image

  Louisa

  De manier waarop ze actie voeren komt inderdaad in het nieuws, tis namelijk ludiek en het werkt, want supermarkten beginnen toch meer en meer te luisteren das mooi en als LTO in gesprek gaat met Wakker Dier hebben ze meer aan dan Wakker Dier als vijand te behandelen, denk ik. De heer Zwanenburg is niet tactisch in mijn ogen dan.
  @ Burke misschien kun jij je richten op de inhoud van het artikel ipv zielig kleinduimpje spelen
  Groet Louisa

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Als je ziet wat voor onwaarheden wakker dier de wereld in brengt [en ze puur uit emotie spreken ipv feiten] snap ik echt niet dat hans huibers hun serieus neemt en dus met hun aan tafel wil [maar deze vergaderboer heeft alleen koeien.

 • no-profile-image

  Jonas

  @Lizette. NVV is ook een dierenclub, maar dan eentje met professioneel verstand van dieren, dus die doen het beter! WD dient samen te werken met NVV, en niet andersom. Op de wat langere termijn bestrijdt WD zichzelf, eerlijkheid duurt het langst. Wat een arrogantie dat je denkt dat WD de NVV aan het bestrijden is! NVV is geen LTO, daar is het jullie helaas wel gelukt. Huybers is volledig geindoctrineerd!

 • no-profile-image

  Burke

  Hey Louisa, met jou heb ik laatst toch gesproken , toen je op weg was naar de KILO-KNALLERS bij C1000. Tassen vol !!!!! Het schaamrood stond jou op de lippen , huil maar niet ik vertel het niet verder.

 • no-profile-image

  boer

  Wil je meer weten over verborgen agenda's: www.humanewatch.org

 • no-profile-image

  Zwieneboer

  Ik vind Wakker Dier een manipulatieve organisatie die op basis van emoties (en zonder steekhoudende argumenten) de media en daarmee de maatschappij probeert te sturen.

  Het is zinloos samen te werken met bio-extremisten.

 • no-profile-image

  Plantenhouder

  Het valt me altijd op dat de plantaardige sectoren, zoals akkerbouw, fruitteelt, groententeelt ook moeten lijden onder het slechte imago wat de bio-industrie de landbouw als geheel bezorgt. Ik ben dat een beetje zat. De grote bek van veel grote industriele veehouders, een tak van dierhouderij die niks met landbouw te maken heeft, omdat het niet grondgebonden is. Ze hebben net als een fabriek als bijv. Philips een hal met een dak en een vloer, waar grondstof ingaat en een eindproduct uitkomt. Bio-industrielen verstoppen zich op het platteland tussen de echte boeren met grond en bezorgen de landbouw een slechte naam.

 • no-profile-image

  verstraten

  Hoe kan jij, Wyno, een man met visie, nu de zlto naïviteit verwijten terwijl de naïviteit van de varkenshouders ervoor gezorgd heeft dat zij zitten met problemen rondom castratie verbod/verdoofd castreren, bouwblokken LOG discussie en dierenwelzijnseisen?
  Ik heb het volste vertrouwen in Hans Huybers. Wakker dier heeft helemaal geen dubbele agenda, iedereen weet dat zij voor inkrimping van de veestapel zijn. Ook Hans Huybers. Dat neemt niet weg dat je op punten kunt proberen samen te werken als er een gemeenschappelijk voordeel te behalen valt.
  Zie het kabinet met gedoogsteun van PVV als voorbeeld. Probeer winst te behalen en zoniet trek de stekker er dan tijdig uit. Dit geld voor beide partijen.

 • no-profile-image

  verstraten

  Kijk beste Ineke, wij en jij leven op een volstrekt andere planeet en jij bent het type wat ervoor zorgt dat boeren gefrustreerd /tenenkrommend/ emotioneel etc. worden. Jij zorgt ervoor dat door je scherpe mening er uiteindelijk 1 verliezer is en dat is het dier want jij zorgt er ook voor dat er helemaal niets veranderd. Hoogstens win je een paar zieltjes die dan ook vegetariër worden maar dan exporteren wij wel wat meer naar mensen die vlees wel waarderen. Zoals er ook extremen zijn bij de boeren zitten er ook veel extremen in jouw hoek en daar mee in discussie treden levert 0,0 op

 • no-profile-image

  jos

  Of het nu biologisch,volwaard of ronddeel is het grootse deel blijft gewoon gangbaar(93 % ).En dat verander je niet zomaar in een paar jaar.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Bij LTO zijn ze gewoon te dom om de mestwet te snappen, Boer knap ver weg. Evenals de meeste boeren trouwens. Men houdt kennelijk de "vervuiling" graag in stand, met alle onnodige kosten die daarbij horen vandien. Ik ben bang dat de meeste slimme boeren inmiddels "knap ver weg" zitten en zich rot lachen om dit achterlijke land.

 • no-profile-image

  boerke uit het zuiden

  ik vind het jammer dat de nvv van de varkensrechten af wil. daar gaat mijn pensioen. ik zie liever dat ze er op blijven. zie het maar als statiegeld, je moet het nu betalen maar je krijgt het straks weer terug. en als er dan mensen roepen dat er dan geen geld is voor mestverwerking zitten ze er denk ik naast, dat moeten we namelijk nu toch al. mischien veranderd de nvv van mening en kan ik me aanmelden als nieuw lid. wat de zlto betreft, die kunnen hun energie beter in vion steken als het al niet te laat is

 • no-profile-image

  jos

  De ZLTO is mede veroorzaker van steeds weer nieuwe welzijn eisen door dat zij steeds voorstander zijn van de LOG gebieden, waar steeds grotere stallen komen te staan die vragen om protest van de mensen die gaan zoeken naar iets om ze tegen te houden, wel handig bij het ruimen van dieren bij een ziekte. Veel dieren op 1 dag verwerken. Nu gaan ze samen hand in hand tegen de boeren die minder dan gemiddeld groot zijn strijden, voor snelle koude sanering.

 • no-profile-image

  boerke

  laat de zlto samen met wakker dier maar eens aan het publiek duidelijk maken dat beina alle landbouwproducten de laatste 10 jaar niet meer opbrengen voor de boer en tuinder, als in de jaren 60, zet daar de loonsverschillen, autoprijzen een pilsje in het cafee enz enz maar eens naast, ik denk dat het dan wel stil word

 • no-profile-image

  ??

  Louisa, op inhoud en dat durf jij als "medewerkster" van WD een ander te betichten? De inhoud van WD schommelt nogal eens! Ludiek? Je wordt als consument "gedwongen", dus wat nu ludiek?
  Zie dossier eens van het scharrel ei, eerst de scharrelpolitie met bombarie opstarten en nu nog geen 5 jaar later, het scharrelei misleidend noemen?!

 • no-profile-image

  verstraten

  tjonge tjonge, moet ik hier nog energie insteken maar goed. Ik bespeur veel frustratie, weinig inspiratie. Boeren Open Uw Ogen, U omschrijft het extremer dan ik maar ik zie nog steeds niet wat hier "verborgen "aan is. Dat weet toch iedereen?
  en Jos in de Peel, natuurlijk was de ZLTO voor de LOG's, waar moeten boeren uit kernrandzones en natuurgebieden anders heen als de overheid ontwikkelingsmogelijkheden afneemt? Het is beslist niet zo dat de ZLTO zich richt op vooral die bedrijven die schaalvergroten kiezen als hun oplossing om de strijd in de vrije markt te overleven. De ZLTO zet ook in op Volwaard, Gijs, Beter Eten, ComfortClass ed. en zo ook het contact met bijv. een Wakker Dier om juist bedrijven die niet de weg van altijd maar schaalvergroten willen volgen een kans te bieden om in NL een toekomst te behalen. De ZLTO is zich terdege van bewust dat zonder maatschappelijk draagvlak de grens van schaalvergroting eerder bereikt is dan menig ondernemer zou willen. De ZLTO is zich er ook van bewust dat er kansen liggen in de markt die nog niet benut zijn en dat er meer is dan gangbaar en biologisch produceren.

 • no-profile-image

  Consument

  Je moet verkeerdwillende altijd weren! Er zijn zoveel mensen die zeer goed zorgen voor hun dieren en zeer hard moeten werken om er een boterham aan over tehouden, geschofeerd.Dan mag je als belangenbehartiger hiermee samen gaan werken. Je moet ze links laten liggen. En zorg dat je, je eigen zaken goed voor elkaar hebt. De NVV heeft gelijk!!

 • no-profile-image

  boeren

  Schei uit verstraten !! WD heeft zeker een verborgen agenda !! Of ben je nu alle belediging, leugens, criminele en terroristische acties van die club vergeten ? Hoe naief kunnen lto leden zijn....????

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Stoere borrelpraat boer, de praktijk is weerbarstiger. Op zowel LTO als NVV vergaderingen is er nauwelijks opkomst van leden en bij bestuursvacatures kijkt iedereen de andere kant op. Toegeven, een potje schelden op internet is vrijblijvend en verplicht je tot niets, brengt echter ook niets.

 • no-profile-image

  Jeroen

  @Verstraten, er is een hele discussie op ineke haar weblog geweest. Waar ze "niet" optreed voor haar veganisme club,waar de antwoorden van haar verre van op feiten zijn gebasseerd, maar waardoor ze stopte, omdat er geen "discussie" was.
  Maar inderdaad, tenenkrommend lees je zoiets.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  blijkbaar leest de heer zwanenburg de reakties hier op internet ook want die konklusie had ik hier vorige week al getrokken.

 • no-profile-image

  Piggy

  Ik geloof niet dat de rechten weg gaan, anders komt er wel een ander sturingselement.
  Ik wil niet investeren in rechten voor mijn pensioen, maar mijn pensioen verdienen zonder eerst in een boel lucht te investeren.
  Het is maar hoe je het bekijkt maar rechten zijn een duur element in je bedrijfsvoering.

 • no-profile-image

  ??

  Louisa,

  De manier waarop ze aktie voeren, zorgt dat ze in het nieuws komt, niet de actie. Groot verschil. En in de komkommer tijd is alles nieuws, zou jij als "beleidsmedewekster" van WD, toch moeten weten!

 • no-profile-image

  niek

  @ Verstraten. Feit is wel dat je samenwerkt met een organisatie die nog steeds bezig is om de boeren tegen te werken. Ze zijn bijvoorbeeld nog steeds bezig om vergunningaanvragen aan te vechten door bij gemeenten alle aanvragen in te zien ,en als ze dan ook maar een kleine kans zien om een aanvraag tegen te houden schakelen ze wat mannetje's in die de omwonende zo gek moeten maken dat ze bezwaar aantekenen. Daarna komt WD ze voorzien van rechtshulp. Het spijt me maar met zulke organisatie's kan en wil ik niet samenwerken, ook al kan je er bij sommige zaken profijt van hebben. Dat is overiggens altijd zo. Bij samenwerken zou op zijn minst stoppen met al die zaken en excuseren van al die schofferingen in het verleden op zijn plaats zijn.

 • no-profile-image

  Consument

  Sorry voor de fout! Je mag er nooit mee samenwerken.

 • no-profile-image

  Boer

  Ik heb met geen Lto of Zlto te maken varkensboer. Daarvoor zit ik ver genoeg weg. Ik obseveer alleen dat de boeren geld geven aan organisaties die daarvoor geen tegenprestatie leveren. In bv de kippemest en een aantal andere discussies is genoeg bewijsmateriaal naar voren gekomen om de hele mestwetgeving op een wetenschappelijke manier met de grond gelijk te maken. Toch wordt er niets ondernomen. Zou de lage opkomst te maken met de "borrelpraat" veel woorden geen daden aanpak van bestuurders en leidinggevenden? Zijn boeren het mischien beu om aan het kortste eind te trekken omdat hun organisatie koste wat het kost met iedereen de vrede wil bewaren? Ik als boer zou graag zien dat van mijn geld rechtsbijstand van hoog caliber wordt ingehuurd om daarmee de voor ons boeren belangrijke zaken aan te pakken en recht te zetten. We hoeven niet alles te pikken wat men ons naar het hoofd slingert of door de strot wil drukken.

 • no-profile-image

  Trader

  Mensen, ik zeg het nog 1 keer:

  Sjoerd heeft mij tijdens een open dag helder te verstaan gegeven dat hij en WD niet zullen stoppen voordat alle houderij syatemen verdwenen zijn. Hij en zijn St. zijn tegen elke vorm van dierlijke exploitatie, zelfs de ouderwetse keuterboer verfoeit hij. Dus niet zo dom zijn om met hem op te trekken. Je gaat in de strijd niet met de vijand overleggen hoe je je het best elkaar bestrijdt en ten gronde richt. No ZLTO Chamberlain aub.

 • no-profile-image

  verstraten

  Wat is volgens U, boeren open uw ogen, dan de verborgen agenda van wakker dier? Is die anders dan die ik geschetst heb? Of hebt U hem ook nog niet ontdekt.

Laad alle reacties (43)

Of registreer je om te kunnen reageren.