Redactieblog

268 x bekeken 10 reacties

Maat: LTO moet breder oriënteren

LTO Nederland moet zich breder gaan oriënteren dan alleen belangenbehartiging.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland in het ledenblad Nieuwe Oogst.

"We moeten onze eigen visie en strategie bepalen en zo onze positie versterken", vindt Maat. Hij vindt dat de organisatie nu nog teveel vanuit reacties op anderen handelt. De LTO-voorman wil in de toekomst bruggen slaan naar andere partijen. "Een goede link met andere maatschappelijke organisaties als Natuurmonumenten en de Dierenbescherming en de Nederlandse agribusiness kan ons sterker maken."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Akkerbouwer

  Samenwerken met natuurmonumenten! Pff, alles goed en wel, maar LTO kan toch echt niet gaan samenwerken met een organisatie die acties voert zoals: "sponsor 5 euro zodat we weer een vierkante meter grond kunnen ontpolderen"

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ooit vond de directeur van onze Boerenleenbank dat we onze positie moesten versterken, maar ook de directeur van de lokale melkfabriek vond dat. De voer leverancier en onze eigen verzekeringsmaatschappij, ook die vonden dat. Ze hebben inderdaad allemaal hun positie versterkt en hun inkomen en pensioen veilig gesteld. Als Maat vindt dat de omschakeling van LNV naar ELI een reden moet zijn om positie's veilig te stellen, dan moet hij eens op de koffie gaan bij Cees Veerman of Wim Thus. Misschien kan hij, na de LTO als springplank gebruikt te hebben, tot zijn pensioen bij WD, SBB, NM of Rabo terecht.

 • no-profile-image

  boertje salland

  LTO kan zich zelf beter opheffen.
  Scheelt de boeren veel cotributie, en de zogenaamde belangenbehartigers een inkomen van +/- 50.000 euro per jaar.
  Dit geeft dan mooi ruimte voor de echte boer.
  Deze kan dan mooi lid worden van een vakbond die zijn belangen wel goed behartigd en geen tegenstrijdige belangen heeft.

 • no-profile-image

  Leen

  @ Sjeng, HPA afdracht betalen zeker? LTO leden krijgen waarachtig korting bij een privaatrechtelijke organisatie. Over gelijkheidsbeginsel gesproken!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Suggestie voor een nieuwe ledenwerfactie van LTO;
  Word lid van de LTO, dan krijg je gratis het lidmaatschap van Wakker Dier cadeau.

 • no-profile-image

  a hamstra

  De multinational L.T.O/Z.L.T.O .Gaan nu samen met de linkse natuur idioten de laatste
  boeren opruimen,En dan kan men bouwen aan de fel begeerde .Groente flats , dieren flats, Koeien in mega gebouwen. de opfok in de natuur ,samen met Veerman en zijn vrienden, Gerund door Slaven uit de derde wereld. V.O.C . mentaliteit. Groter ,beter,gezonder, maar zonder boeren,
  Poetin zou ze niet kunnen verbeteren.

 • no-profile-image

  Ik ben

  LTO heeft zich in de loop der tijd al dermate breed georiënteerd dat niemand zich er meer in herkend. Gangbaar, bio, veehouderij, akkerbouw, tuinbouw, zorgboeren en campingboeren. Een en al tegenstrijdigheid. Door genoemde NGO's erbij te betrekken is het vonnis van LTO getekend.

 • no-profile-image

  sjeng

  @boertje salland: Dat de contributie boeren geld kost is op vrijwillige basis. Niemand is verplicht contributie aan LTO te betalen. Ik doe dit al ca 15 jaar niet meer, en heb het niet gemist, maar voor dat geld heb ik al veel noodzakelijke en/of leuke dingen kunnen doen.

 • no-profile-image

  jos

  het bestuur van z-LTO doen precies het zelfde als de ambtenaren van E.L.I. .
  zorgen wij (bestuur met de werknemers)NR.1: werk hebben, NR.2:werk houden NR.3: door onze leden de les te leren dat de bedrijven zo groot te moeten worden dat ze geen tijd hebben om er over na te denken WAAR zijn we mee bezig.

 • no-profile-image

  gert

  Dat hij dat niet eerder had kunnen bedenken,waar zijn ze dan wel mee bezig ?

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.